Artikel top billede

(Foto: Lars Sundström / Lars Sundström)

Telia holder fast i udlandstelefoni trods nye roamingregler: "Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år"

Alle Telias mobilkunder overføres til samme abonnement, der til gengæld kommer til at dække udlandstelefoni trods nye roamingregler. Næsten 90 procent af Telias mobil-kunder anvender et udenlandsk mobilnet årligt, lyder det fra selskabet.

EU's beslutning om at fjerne roaming-afgifterne for de europæiske telekunder fra 15. juni får stort set ingen konsekvenser for Telias kunder i Danmark.

Sådan lyder det fra Telia, efter en række danske teleselskaber frem mod fjernelsen af roaming-afgiften har valgt at korrigere for udlandstelefoni i en eller anden form i deres abonnementspakker.

EU har besluttet, at teleselskaberne godt må opkræve en roamingafgift fra hinanden, men ikke direkte fra hinandens kunder.

I en branche med lave indtjeningsmarginer har det udløst frygt for, at roamingafgifterne vil kunne overstige den indtjening, som selskaberne har på deres kunder.

Telia har nu besluttet, at samtlige selskabets mobilkunder også fremover skal kunne anvende deres telefon i udlandet.

"Vi forsøger ikke at lave krumspring og omgå reguleringen ved at lave såkaldte Domestic Only-abonnementer [abonnementer, der kun kan bruges i hjemlandet, red]. Næsten 90 procent af vores kunder rammer et udenlandsk mobilnet hvert år. Når man er i udlandet er der en enorm tryghed i at have mobilen med, også selvom den bare ligger i kufferten. Den tryghed vil vi ikke tage fra kunderne," lyder det fra Telias privatkunde-direktør, Christoph Nørgaard, i en meddelelse.

Ifølge selskabet har hovedparten af selskabets kunder i dag et såkaldt ‘Roam Like Home'-abonnement.

De kunder, der har et andet abonnement, overflyttes nu til et ‘Roam like Home'-abonnement. Det kommer til at koste dem mellem 10 kroner og 20 kroner mere om måneden.

"En beskeden prisstigning på 10 eller 20 kroner er bestemt ikke noget, vi bliver rige af. Konkurrencen på det danske mobilmarked er benhård, men skulle det vise sig at være økonomisk uholdbart med en så lille stigning, er det selvfølgelig noget, vi må kigge på," lyder det fra selskabet.

3 har som reaktion på EU-beslutningen valgt kun at tilbyde udlandstelefoni under ‘3LikeHome'-pakken, mens Plenti har indført et basis-abonnement, der kun gælder i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark.

TDC har omvendt valgt at hæve priserne på sine abonnementer, men til gengæld bibeholde muligheden for udlandstelefoni.

Læs også:

De nye roaming-regler: Sådan kan de påvirke dit mobil-abonnement

Slut med skyhøje roaming-priser i EU: Roaming-afgifter fjernes til sommer

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere