Artikel top billede

Når EU's nye roaming regler træder i kraft, er det slut med at afkræve kunderne ekstra betaling for dataforbrug i udlandet. For at holde prisen lancerer Plenti derfor nu et basis-abonnement, der kun gælder i Danmark.

Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark

Når EUs nye roaming-regler træder i kraft i juni, må teleselskaberne ikke kræve ekstrabetaling for kundernes dataforbrug i udlandet. Det får Plenti til at lancere et basisabonnement, der kun kan benyttes i Danmark.

Teleselskabet Plenti er klar med en plan for, hvordan selskabet håndterer EUs nye roaming-regler, der forbyder selskaberne at tage ekstra betaling for kundernes dataforbrug i udlandet.

Løsningen finder Plenti ved at introducere et basis-abonnement, der kun vil dække fri data i Danmark.

Tidligere gav Pletis standard-abonnementet mulighed for at man kunne tilkøbe data i udlandet. 

Nationalt abonnement

"Fremover vil vi tilbyde en bredere variation af nye abonnementer, der netop understøtter forskellige behov. Vi introducerer blandt andet et stærkt nationalt abonnement til 119 kroner per måned og to forskellige abonnementer med roaming, så man kan skræddersy abonnementet til sine egne behov," siger Peter Mægbæk i en udsendt pressemeddelelse.

I forbindelsen med omlægningen lancerer Plenti derfor to nye abonnementer til en højere pris med mulighed for at benytte data i udlandet.

Når reglerne træder i kraft bliver Plentis kunder automatisk flyttet til de nye abonnementer, der inkluderer roaming i udlandet.

Har kunden ikke behov for at kunne roame i udlandet, får kunden nu mulighed for at vælge det nye basis-abonnement.  

"Vi ønsker, at vores kunder selv skal kunne vælge, hvad de vil betale for. Det er hverken vores eller politikernes opgave at bestemme kundernes behov. Derfor lancerer vi på grund af de nye regler en række nye abonnementer, hvor kunderne selv kan vælge. Vi mener, at vi på den måde giver et stærkt udbud, der sætter kundernes behov i første række," lyder det fra Peter Mægbæk.

Selskaberne gør sig klar

Mobilselskaberne ruster sig i øjeblikekt på forskellig vis til, at de nye regler træder i kraft.

TDC har valgt at hæve prisen på abonnementerne, der så inkluderer dataforbrug i udlandet.

Hos selskabet 3 har langt størstedelen af selskabets kunder i forvejen tilvalgt "3likehome", der giver mulighed for at at forbruge data til samme pris udenfor landets grænser.

Det kan du læse mere om her: 3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Læs også:

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere