Artikel top billede

Når EU's nye roaming regler træder i kraft, er det slut med at afkræve kunderne ekstra betaling for dataforbrug i udlandet. For at holde prisen lancerer Plenti derfor nu et basis-abonnement, der kun gælder i Danmark. (Foto: Line Thit Klein)

Plenti klar med plan mod nye roaming-regler: Standard-abonnement skal kun gælde i Danmark

Når EUs nye roaming-regler træder i kraft i juni, må teleselskaberne ikke kræve ekstrabetaling for kundernes dataforbrug i udlandet. Det får Plenti til at lancere et basisabonnement, der kun kan benyttes i Danmark.

Teleselskabet Plenti er klar med en plan for, hvordan selskabet håndterer EUs nye roaming-regler, der forbyder selskaberne at tage ekstra betaling for kundernes dataforbrug i udlandet.

Løsningen finder Plenti ved at introducere et basis-abonnement, der kun vil dække fri data i Danmark.

Tidligere gav Pletis standard-abonnementet mulighed for at man kunne tilkøbe data i udlandet. 

Nationalt abonnement

"Fremover vil vi tilbyde en bredere variation af nye abonnementer, der netop understøtter forskellige behov. Vi introducerer blandt andet et stærkt nationalt abonnement til 119 kroner per måned og to forskellige abonnementer med roaming, så man kan skræddersy abonnementet til sine egne behov," siger Peter Mægbæk i en udsendt pressemeddelelse.

I forbindelsen med omlægningen lancerer Plenti derfor to nye abonnementer til en højere pris med mulighed for at benytte data i udlandet.

Når reglerne træder i kraft bliver Plentis kunder automatisk flyttet til de nye abonnementer, der inkluderer roaming i udlandet.

Har kunden ikke behov for at kunne roame i udlandet, får kunden nu mulighed for at vælge det nye basis-abonnement.  

"Vi ønsker, at vores kunder selv skal kunne vælge, hvad de vil betale for. Det er hverken vores eller politikernes opgave at bestemme kundernes behov. Derfor lancerer vi på grund af de nye regler en række nye abonnementer, hvor kunderne selv kan vælge. Vi mener, at vi på den måde giver et stærkt udbud, der sætter kundernes behov i første række," lyder det fra Peter Mægbæk.

Selskaberne gør sig klar

Mobilselskaberne ruster sig i øjeblikekt på forskellig vis til, at de nye regler træder i kraft.

TDC har valgt at hæve prisen på abonnementerne, der så inkluderer dataforbrug i udlandet.

Hos selskabet 3 har langt størstedelen af selskabets kunder i forvejen tilvalgt "3likehome", der giver mulighed for at at forbruge data til samme pris udenfor landets grænser.

Det kan du læse mere om her: 3 lukker for masser af kunders frie mobilbrug uden for Danmark - prisstigninger på vej til de fleste danske mobilbrugere

Læs også:

Den danske mobilkrig er i fuld gang: Telia og TDC bløder - Telenor og 3 skovler kunder til sig

Plenti: EU's nye roaming-regler kan blive farlig for discount-teleselskaberne og konkurrencen

Netop vedtaget i EU: Slut med afgifter for data-roaming til sommer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere