Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Mailproblemer gør det umuligt at få dekrypteret filer efter stort ransomware-angreb

It-kriminelle bag den nye ransomware-bølge kræver 300 dollars i bitcoins for at dekryptere de ramte harddiske, men på grund af mailproblemer bliver det svært at få låst sine filer op.

Tusinder af pc’er verden over er blevet ramt af den seneste bølge af ransomware.

Petya er navnet på ransomwaren, og blandt andet er danske Mærsk ramt, hvor flere store containerhavne verden over har været lammet på grund af angrebet.

De kriminelle bag Petya kræver bitcoins svarende til 300 dollars for at låse filerne op igen, men allerede nu kan det vise sig at blive besværligt.

Det skriver The Verge.

De it-kriminelle har nemlig lavet en fejl i forbindelse med opkrævningen af løsesummen.

Tidligere har kriminelle opsat en unik bitcoin-wallet til hver enkel inficeret maskine, så det let kan identificeres, hvem der har betalt eller ej. Folkene bag Petya har i stedet en samlet bitcoin-wallet, som ofrene sender pengene til og skal derefter sende et unikt ID-nummer til en bestemt mailadresse for at bevise, at man har betalt.

Først derefter modtager ofrene en dekrypteringsnøgle for at kunne åbne filerne igen. 

Læs også: Nye opdateringer fra Mærsk: Ramt af Petya-ransomwaren - nu handler det om at minimere skaden

Mailen lukketProblemet er, at den mailadresse allerede nu er blevet spærret af Posteo, hostingselskabet bag mailen.

Posteo udtaler, at "Posteo ikke tolererer misbrug på sin platform,” og har gjort det umuligt for gruppen både at læse og svare på beskeder modtaget på mailadresssen.

Det betyder, at selv hvis man betaler de 300 dollars i bitcoins til Petya-bagmændene har man ingen mulighed for at bevise overfor de kriminelle, at man har betalt, og kan derfor ikke modtage nøglen til at dekryptere sit system.

It-sikkerhedseksperter advarer i forvejen imod at betale løsesum i ransomware-sistuationer, da det kun opildner til mere kriminalitet i fremtiden: Ransomware-angreb vælter ind over Danmark: Allerede dobbelt så mange angreb i 2017 som i hele 2016 - her er grunden 

Læs også: Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden: Ransomwaren Petya udnytter Windows-hul




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere