Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany går på børsen 7. juni - så meget kommer aktierne til at koste

Netcompany er klar med sit børsprospekt og en vurdering af, hvor meget selskabet mener, at det er værd på det frie marked. Første handelsdag på børsen bliver 7. juni. "Tag del i den digitale fremtid - bliv medejer af Netcompany," lyder opfordringen fra selskabet.

Netcompanys ‘overvejelser’ om en børsnotering i København bliver nu konkrete: Selskabet er efter lang tids rygter klar med et regulært børsprospekt, hvori selskabet konkretiserer planerne om en børsnotering.

Prospektet præsenteres efter, at Netcompany efter lang tids rygter for nogle uger siden meddelte, at det ‘overvejede’ at blive børsnoteret på Nasdaq-børsen i København.

Det kan du læse mere om her: Netcompany melder endeligt ud: Vi overvejer børsnotering i København.

Ifølge prospektet vil Netcompany sætte 20 millioner aktier til salg med mulighed for at øge med yderligere tre millioner aktier.

De vil udgøre mellem 40 og 46 procent af selskabets aktiekapital. Resten vil de nuværende ejere beholde.

De er FSN Capital, der i 2016 købte 44,1 procent af selskabet, samt de tre stiftere, direktør André Rogaczewski (8,5 procent), Claus Jørgensen (8,5 procent) og Carsten Gomard (4,4 procent) samt Gustas Löfberg (7,6 procent) og Danica Pension (4,6 procent).

De resterende aktier - 22,3 procent - ejes i dag af 81 medarbejdere, chefer og bestyrelsesmedlemmer.

Alle står til at hente en stor gevinst ved noteringen.

Mellem 135 kroner og 165 kroner

Det er forventningen, at prisen per aktie ved noteringen vil lande på mellem 135 kroner og 165 kroner, vurderer Netcompany.

Det er tidligere blevet anslået, at Netcompany ved en børsnotering ville blive værdisat i omegnen af fem milliarder kroner.

For en uge siden vurderede en række banker så pludselig, at Netcompany sandsynligvis ville blive værdifastsat til mellem syv og 9,5 milliarder kroner.

Med den aktiepris, som Netcompany nu forventer, vil selskabet blive værdifastsat til at være mellem 6,75 milliarder og 8,25 milliarder kroner værd.

Det betyder altså, at direktør André Rogaczewskis ejerandel vurderes at være mellem 57,4 millioner kroner og 70 millioner kroner værd, mens de 81 medarbejdere, chefer og bestyrelsesmedlemmer står til at skulle dele mellem halvanden og 1,8 milliarder kroner mellem sig.

Aktierne vil blive udbudt i dag og vil lukke senest 6. juni. Første handelsdag på Nasdaq-børsen i København bliver 7. juni.

Netcompany oplyser, at selskabet har 1.403 medarbejdere i Danmark, Norge og Storbritannien samt 315 medarbejdere i Polen og Vietnam.

Sammen med prospektet har Netcompany udsendt en dansk-sproget folder med titlen ‘Tag del i den digitale fremtid - bliv medejer af Netcompany.’

Her påpeger selskabet i letforståeligt sprog sine herligheder - eksempelvis at ‘Netcompanys løsninger til offentlige kunder hjælper danskerne hele livet igennem.’

Du finder hele Netcompanys børsprospekt her: Netcompany publishes offering circular and the indicative price range for its intended IPO.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere