Artikel top billede

(Foto: Netcompany/PR)

Netcompany melder endeligt ud: Vi overvejer børsnotering i København

Netcompany løfter nu sløret for, at børsnoteringen muligvis er nærtforestående. Det afslører selskabet på sin hjemmeside.

Efter måneder med rygter om en forestående børsnotering melder Netcompany nu endeligt ud, at selskabet "overvejer" at blive børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.

Selskabet fortæller i en meddelelse på sin hjemmeside, at børsnoteringen forventes at bestå af salg af eksisterende aktier fra de nuværende aktionærer i Netcompany.

Netcompany oplyser desuden, at den samlede tilbudsstørrelse vil blive annonceret i forbindelse med offentliggørelsen af prospektet.

"Vores vision for Netcompany er at være førende i Nordeuropa for, hvordan digital transformation kan skabe stærke, bæredygtige samfund, vellykkede virksomheder og forbedre livskvaliteten for os alle. Jeg var medstifter af Netcompany for 18 år siden med ambitionen om at skabe mere værdi for vores kunder ved at gøre tingene anderledes, levere til tiden og prisen og tiltrække det bedste talent. I dag er vi lykkedes, men rejsen er lige begyndt," lyder det fra Netcompanys administrerende direktør, André Rogaczewski, i meddelelsen fra selskabet.

Også selskabets bestyrelsesformand Pekka Ala-Pietilä glæder sig over meldingen om den måske forestående børsnotering.

"Vores samfund gennemgår for øjeblikket en massiv digital omdannelse, og som leverandør af næste generations it-tjenester, der skaber strategiske fordele for kunderne, er Netcompany på epicenteret for denne digitalisering," siger han i meddelelsen.

Penge skal bruges på opkøb

Kapitalen fra børsnoteringen skal ifølge Netcompany bruges på opkøb.

"Som led i dette målretter vi organisk omsætningsvækst på mellem 20 og 25 pct. om året i løbet af de tre år, der slutter 2021. Jeg ser frem til at dele denne spændende rejse med alle de fantastiske medarbejdere i virksomheden og med nye aktionærer," lyder det videre fra André Rogaczewski i meddelelsen.

Free float forventes at være på mindst 40 procent.

Læs også: Netcompany sitger efter børsnotering om få måneder

Medie spår værdi på 5 milliarder kroner

Berlingske har tidligere spekuleret i, at virksomheden vil få en værdi på omkring 5 milliarder, når den bliver børsnoteret.

Avisen har tidligere spekuleret i, at datoen for børsnoteringen vil blive 6. juni.

Det kan du læse mere om her: Avis: Netcompany bliver børsnoteret 6. juni

Hovedaktionær roser Netcompany

Der har længe været spekuleret i, at Netcompanys hovedaktionær FSN Capital, der ejer omkring 50 procent af aktierne i selskabet, har ønsket at få selskabet børsnoteret.

"Det er to og et halvt år siden FSN Capital gik ind i Netcompany som aktionærer, og de år har virkeligt været bemærkelsesværdige. Ved at bygge på sin lange track record af brancheførende vækst og bæredygtig rentabilitet, har virksomheden flyttet sig fra at være en dansk it-tjenesteudbyder til et virkelig internationalt selskab med en diversificeret offentlig og privat kundebase. Netcompany har flere vækstlag og en unik forretningsmodel, så FSN Capital ser frem til også at deltage i den fremtidige udvikling som investorer sammen med nye danske og internationale aktionærer," lyder det fra Thomas Broe-Andersen, investeringsrådgiver for FSN Capital, i meddelelsen.

Læs også: Netcompany sætter ny rekord: Indtjening vokser med 73 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere