Netcompany melder endeligt ud: Vi overvejer børsnotering i København

Netcompany løfter nu sløret for, at børsnoteringen muligvis er nærtforestående. Det afslører selskabet på sin hjemmeside.

Efter måneder med rygter om en forestående børsnotering melder Netcompany nu endeligt ud, at selskabet "overvejer" at blive børsnoteret på Nasdaq Copenhagen.

Selskabet fortæller i en meddelelse på sin hjemmeside, at børsnoteringen forventes at bestå af salg af eksisterende aktier fra de nuværende aktionærer i Netcompany.

Netcompany oplyser desuden, at den samlede tilbudsstørrelse vil blive annonceret i forbindelse med offentliggørelsen af prospektet.

"Vores vision for Netcompany er at være førende i Nordeuropa for, hvordan digital transformation kan skabe stærke, bæredygtige samfund, vellykkede virksomheder og forbedre livskvaliteten for os alle. Jeg var medstifter af Netcompany for 18 år siden med ambitionen om at skabe mere værdi for vores kunder ved at gøre tingene anderledes, levere til tiden og prisen og tiltrække det bedste talent. I dag er vi lykkedes, men rejsen er lige begyndt," lyder det fra Netcompanys administrerende direktør, André Rogaczewski, i meddelelsen fra selskabet.

Også selskabets bestyrelsesformand Pekka Ala-Pietilä glæder sig over meldingen om den måske forestående børsnotering.

"Vores samfund gennemgår for øjeblikket en massiv digital omdannelse, og som leverandør af næste generations it-tjenester, der skaber strategiske fordele for kunderne, er Netcompany på epicenteret for denne digitalisering," siger han i meddelelsen.

Penge skal bruges på opkøb
Kapitalen fra børsnoteringen skal ifølge Netcompany bruges på opkøb.

"Som led i dette målretter vi organisk omsætningsvækst på mellem 20 og 25 pct. om året i løbet af de tre år, der slutter 2021. Jeg ser frem til at dele denne spændende rejse med alle de fantastiske medarbejdere i virksomheden og med nye aktionærer," lyder det videre fra André Rogaczewski i meddelelsen.

Free float forventes at være på mindst 40 procent.

Læs også: Netcompany sitger efter børsnotering om få månederMedie spår værdi på 5 milliarder kroner
Berlingske har tidligere spekuleret i, at virksomheden vil få en værdi på omkring 5 milliarder, når den bliver børsnoteret.

Avisen har tidligere spekuleret i, at datoen for børsnoteringen vil blive 6. juni.

Det kan du læse mere om her: Avis: Netcompany bliver børsnoteret 6. juni


Hovedaktionær roser Netcompany
Der har længe været spekuleret i, at Netcompanys hovedaktionær FSN Capital, der ejer omkring 50 procent af aktierne i selskabet, har ønsket at få selskabet børsnoteret.

"Det er to og et halvt år siden FSN Capital gik ind i Netcompany som aktionærer, og de år har virkeligt været bemærkelsesværdige. Ved at bygge på sin lange track record af brancheførende vækst og bæredygtig rentabilitet, har virksomheden flyttet sig fra at være en dansk it-tjenesteudbyder til et virkelig internationalt selskab med en diversificeret offentlig og privat kundebase. Netcompany har flere vækstlag og en unik forretningsmodel, så FSN Capital ser frem til også at deltage i den fremtidige udvikling som investorer sammen med nye danske og internationale aktionærer," lyder det fra Thomas Broe-Andersen, investeringsrådgiver for FSN Capital, i meddelelsen.

Læs også: Netcompany sætter ny rekord: Indtjening vokser med 73 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.