Artikel top billede

Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at betale en eventuel bøde, når der i næste uge falder dom i den store Atea-bestikkelsesdag.

Atea har ikke hensat så meget som en krone til at dække udgifter til en eventuel dom i den store bestikkelsessag, der finder sin foreløbige afslutning i næste uge, når der falder dom i sagen.

Det fremgår af Ateas årsregnskab, hvor selskabet i ledelsesberetningen direkte skriver:

“Der er ikke foretaget hensættelser til en eventuel dom i sagen.”

Fire af bestikkelsessagen syv tiltalte er tidligere højtplacerede Atea-folk, nemlig tidligere salgsdirektør Carsten Viggo Willum Ritzau, tidligere koncernchef Claus Hougesen, tidligere salgschef Per Juul Andersen og tidligere CEO Peter Trans.

Atea blev som selskab tiltalt i foråret 2017 for som såkaldt ‘ansvarlig enhed’ at være medansvarlig for bestikkelsen.

Anklagemyndigheden forlangte i april Atea idømt en bøde på 60 millioner kroner for selskabets rolle i sagen.

Dengang erklærede topchef Stein Sønsterby sig 'overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf.'

Atea, der hele tiden har fastholdt sin uskyld, har tidligere meddelt, at omkostningerne til en eventuel bøde vil indgå i Ateas 'finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS.'

Selskabet mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag, men om en sag om underslæb, men har erkendt, at det kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de fire tidligere medarbejdere bliver dømt.

Læs også: Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea har flere gange meddelt, at det i kølvandet på sagen har opgraderet og fokuseret på et ret omfattende compliance- og ‘self-cleaning’-program, der blandt andet har til formål at forhindre, at lignende sager kan opstå igen.

Det kan du læse mere om her: Topchef Morten Felding melder Atea helt renset efter bestikkelsessag: "Vi kan stå på mål for, at det er fortid - ingen overholder reglerne mere end Atea"

Regnskabet viser, at Ateas omsætning er steget med 13,3 procent i 2017 i forhold til 2016 til 6,67 milliarder kroner.

Ateas overskud efter skat er til gengæld faldet til 40 millioner kroner. Det svarer til et fald på 10,9 procent.

Dog er driftsresultatet vokset fra 63,7 millioner kroner til 68,2 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere