Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse

Atea fastholder sin uskyld i bestikkelsssag - men forbereder sig på muligheden for at få en kæmpebøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea-topchef Steinar Sønsterby er overrasket over, at anklager i den store bestikkelssessag, Jørn Thostrup, kræver Atea idømt en bøde på hele 60 millioner kroner.

Kravet er netop blevet fremlagt i Retten i Glostrup i forbindelse med anklagerens afsluttende procedure.

“Jeg er overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Han siger til gengæld, at han er ‘positiv,’ når det handler om anklagerens anerkendelse af, at Atea aktivt har samarbejdet for at få kastet lys over sagen.

Atea fastholder sin uskyld i sagen, men anerkender, at selskabet kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de tidligere topchefer i selskabet, der nu sidder på anklagebænken, bliver dømt.

“I det tilfælde vil omkostningerne til en eventuel bøde indgå i Ateas finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS,” lyder det fra Atea.

Atea mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag.

“Siden begyndelsen har Atea argumenteret for, at dette har været en sag om underslæb og ikke bestikkelse,” lyder det fra selskabet.

“Jeg har gange beklaget over for alle dem, der er blevet berørt af denne sag. Atea stræber efter at være førende inden for etik og CSR og har siden sommeren 2015 indført adskillige foranstaltninger, der skal forhindre korruption,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Læs dagens livedækning fra Retten i Glostrup: Live fra Retten i Glostrup: Anklagemyndigheden kræver i flere tilfælde ubetinget fængsel samt millionbøde til Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere