Artikel top billede

Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse

Atea fastholder sin uskyld i bestikkelsssag - men forbereder sig på muligheden for at få en kæmpebøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea-topchef Steinar Sønsterby er overrasket over, at anklager i den store bestikkelssessag, Jørn Thostrup, kræver Atea idømt en bøde på hele 60 millioner kroner.

Kravet er netop blevet fremlagt i Retten i Glostrup i forbindelse med anklagerens afsluttende procedure.

“Jeg er overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Han siger til gengæld, at han er ‘positiv,’ når det handler om anklagerens anerkendelse af, at Atea aktivt har samarbejdet for at få kastet lys over sagen.

Atea fastholder sin uskyld i sagen, men anerkender, at selskabet kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de tidligere topchefer i selskabet, der nu sidder på anklagebænken, bliver dømt.

“I det tilfælde vil omkostningerne til en eventuel bøde indgå i Ateas finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS,” lyder det fra Atea.

Atea mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag.

“Siden begyndelsen har Atea argumenteret for, at dette har været en sag om underslæb og ikke bestikkelse,” lyder det fra selskabet.

“Jeg har gange beklaget over for alle dem, der er blevet berørt af denne sag. Atea stræber efter at være førende inden for etik og CSR og har siden sommeren 2015 indført adskillige foranstaltninger, der skal forhindre korruption,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Læs dagens livedækning fra Retten i Glostrup: Live fra Retten i Glostrup: Anklagemyndigheden kræver i flere tilfælde ubetinget fængsel samt millionbøde til Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere