Artikel top billede

Atea overrasket over bødekrav: Forbereder sig på bøde på 60 millioner kroner for bestikkelse

Atea fastholder sin uskyld i bestikkelsssag - men forbereder sig på muligheden for at få en kæmpebøde på 60 millioner kroner for bestikkelse.

Atea-topchef Steinar Sønsterby er overrasket over, at anklager i den store bestikkelssessag, Jørn Thostrup, kræver Atea idømt en bøde på hele 60 millioner kroner.

Kravet er netop blevet fremlagt i Retten i Glostrup i forbindelse med anklagerens afsluttende procedure.

“Jeg er overrasket over størrelsen af anklagerens foreslåede straf,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Han siger til gengæld, at han er ‘positiv,’ når det handler om anklagerens anerkendelse af, at Atea aktivt har samarbejdet for at få kastet lys over sagen.

Atea fastholder sin uskyld i sagen, men anerkender, at selskabet kan holdes juridisk ansvarlig, hvis de tidligere topchefer i selskabet, der nu sidder på anklagebænken, bliver dømt.

“I det tilfælde vil omkostningerne til en eventuel bøde indgå i Ateas finansielle resultat i overensstemmelse med IFRS,” lyder det fra Atea.

Atea mener ikke, at der er tale om en bestikkelsessag.

“Siden begyndelsen har Atea argumenteret for, at dette har været en sag om underslæb og ikke bestikkelse,” lyder det fra selskabet.

“Jeg har gange beklaget over for alle dem, der er blevet berørt af denne sag. Atea stræber efter at være førende inden for etik og CSR og har siden sommeren 2015 indført adskillige foranstaltninger, der skal forhindre korruption,” lyder det fra Steinar Sønsterby.

Læs dagens livedækning fra Retten i Glostrup: Live fra Retten i Glostrup: Anklagemyndigheden kræver i flere tilfælde ubetinget fængsel samt millionbøde til Atea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere