Artikel top billede

Teleankenævnet undsiger EU-Kommissionen: Det er helt i orden, at EU-roaming giver danskerne højere mobilregninger

Teleankenævnet har slået fast, at det er helt i orden, at danske mobilselskaber hævede priserne i 2017 forud for de nye roaming-regler i EU. Dermed undsiger Teleankenævnet EU-Kommissionen.

Det var helt i orden, da danske mobilselskaber i foråret 2017 hævede priserne på danskernes mobilabonnenter med eksempelvis 10 og 20 kroner for at kompensere for, at roaming blev frit i alle EU-lande.

Det slår Teleankenævnet fast i en afgørelse fra 3. maj, hvor en mobilabonnent ikke har fået medhold i sin klage over TDC.

"Det er ankenævnets opfattelse, at varslingen bortset fra kravet om, at det skulle ske med en frist på mindst 30 dage, overholder kravene, der fremgår af ovennævnte bestemmelse. Da indklagede imidlertid har krediteret klagers abonnementsbetaling for juni måned 2017, finder nævnet, at indklagede har været berettiget til at gennemføre de varslede vilkårsændringer over for klager. Klager gives af ovennævnte grunde ikke medhold i klagen," lyder det i afgørelsen fra Teleankenævnet.

Læs også: Interneteksperternes mareridt er gået i opfyldelse: EU godkender omstridt direktiv, der "ødelægger internettet for altid"

Abonnenten er gjort anonym i afgørelsen fra Teleankenævnet, men ifølge Ingeniøren drejer det sig om Erik Larsson, som havde to mobilabonnementer hos TDC på henholdsvis 59 og 159 kroner.

TDC varslede 1. maj 2017 en prisstigning på 10 kroner på begge abonnementer.

Prisstigningerne fra de danske mobilselskaber trådte i kræft 15. juni, som var datoen for, at roaming blev givet frit inden for EU's grænser.

Læs også: På trods af fri roaming i EU: Næsten hver tredje dansker slår dataroaming fra i Europa

Teleankenævnet går imod EU-Kommissionen

De danske teleselskaber har ment, at de nye regler har påført dem ekstraomkostninger, hvorfor de har været berettiget til at hæve prisen, men EU-Kommissionen har tidligere gjort det klart, at "der er ingen grund til, at teleselskaber i Danmark eller noget andet land i EU skal hæve priserne på grund af roaming-reformen."

Dermed går afgørelsen fra Teleankenævnet direkte imod anvisningerne fra EU-Kommissionen, og det skyldes en bemærkning i sagen fra Energistyrelsen, som varetager telereguleringen i Danmark.

I en mail til Ingeniøren bekræfter Engeristyrelsen, at styrelsen fortolker reglerne anderledes end EU-Kommissionen.

"Det er Energistyrelsens vurdering, at det som udgangspunkt er tilladt for udbydere generelt at hæve prisen på deres abonnementer som følge af forøgede omkostninger, uanset de nye roaming-regler," skriver fuldmægtig i Engeristyrelsen, Anna Ulrikke Bruun, i en mail til Ingeniøren.

I et opfølgende interview med mediet slår hun desuden fast, at EU-Kommissionens anvisninger er udtryk for kommisionens holdning, og der er fri prisdannelse i Danmark.

Læs også: Din data-roaming afslører, hvor du holder ferie: Se listen over de lande, danskerne har roamet mest i denne sommer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere