På trods af fri roaming i EU: Næsten hver tredje dansker slår dataroaming fra i Europa

Tre ud af ti danskere slår stadig dataroaming fra, når de besøger et EU-land. Dermed misser de danskere muligheden for at surfe på samme vilkår som i Danmark.

15. juni 2017 var en historisk dag for EU-samarbejdet.

Fra den dag var det slut med høje mobilregninger for EU-borgere, der tager på ferie eller forretningsrejse rundt i Europa.

Her blev de nye dataroaming-regler indført, der har til formål at sørge for, at det skal koste det samme at bruge sin mobiltelefon i alle EU-lande.

Alligevel har danskerne en anelse svært ved at lægge den gamle vane med at slå dataroaming på mobiltelefonen fra sig, når de kører over grænserne ned gennem Europa eller lander i en europæisk lufthavn.

Tre ud af ti danskere dropper nemlig at surfe, når de er udenlands i EU.

Det viser en undersøgelse foretaget i maj 2018 af Eurobarometer, som er EU’s kontor for opinionsmålinger.

Her svarer 29 procent af danskerne, at de havde slået dataroaming fra sidste gang, de besøgte et EU-land.

Det er lidt højere end gennemsnittet for EU-borgere, der ligger på 27 procent.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig Dansk Industri opfordrer danskere til at drage fordel af ny lovgivning
Undersøgelsen viser desuden, at kun to ud af tre danskere, nærmere bestemt 67 procent, er opmærksomme på de nye regler.

De EU-borgere, der er mest opmærksomme på den lovgivning af borgerne fra Luxembourg, hvor hele 87 procent er bekendt med regelændringerne.

Dansk Industri ægrer sig over, at de nye EU-regler tilsyneladende ikke har slået igennem i bevidstheden hos en del danskere endnu.

Organisationen opfordrer derfor danskerne til at komme i gang med at udnytte den frihed, som lovgivningen giver alle EU-borgere.

"Både danske turister og forretningsrejsende kan roligt bruge deres mobil, når de er på rejse i et andet EU-land. Der er ikke grund til at frygte kæmpestore ekstra regninger, så længe der er tale om et rimeligt forbrug, siger Christian Hannibal, fagleder hos Dansk Industri på organisationens hjemmeside.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Per Kogut ser tilbage på halvt år med kontroltab: "Jeg havde håbet, at jeg kunne være mere i kontrol, end tilfældet har været"
Interview: NNIT-boss Per Kogut har udpeget tre nøglepunkter, der beskriver selskabets første seks månender i 2020. Problemet er bare, at han kun kan kontrollere et af punkterne. Det huer ikke topchefen. "Vi er hverken i kontrol med corona eller, hvad Novo Nordisk gør, så vi er kun i kontrol med vores nye strategi," siger han.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.