Artikel top billede

På trods af fri roaming i EU: Næsten hver tredje dansker slår dataroaming fra i Europa

Tre ud af ti danskere slår stadig dataroaming fra, når de besøger et EU-land. Dermed misser de danskere muligheden for at surfe på samme vilkår som i Danmark.

15. juni 2017 var en historisk dag for EU-samarbejdet.

Fra den dag var det slut med høje mobilregninger for EU-borgere, der tager på ferie eller forretningsrejse rundt i Europa.

Her blev de nye dataroaming-regler indført, der har til formål at sørge for, at det skal koste det samme at bruge sin mobiltelefon i alle EU-lande.

Alligevel har danskerne en anelse svært ved at lægge den gamle vane med at slå dataroaming på mobiltelefonen fra sig, når de kører over grænserne ned gennem Europa eller lander i en europæisk lufthavn.

Tre ud af ti danskere dropper nemlig at surfe, når de er udenlands i EU.

Det viser en undersøgelse foretaget i maj 2018 af Eurobarometer, som er EU’s kontor for opinionsmålinger.

Her svarer 29 procent af danskerne, at de havde slået dataroaming fra sidste gang, de besøgte et EU-land.

Det er lidt højere end gennemsnittet for EU-borgere, der ligger på 27 procent.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Dansk Industri opfordrer danskere til at drage fordel af ny lovgivning

Undersøgelsen viser desuden, at kun to ud af tre danskere, nærmere bestemt 67 procent, er opmærksomme på de nye regler.

De EU-borgere, der er mest opmærksomme på den lovgivning af borgerne fra Luxembourg, hvor hele 87 procent er bekendt med regelændringerne.

Dansk Industri ægrer sig over, at de nye EU-regler tilsyneladende ikke har slået igennem i bevidstheden hos en del danskere endnu.

Organisationen opfordrer derfor danskerne til at komme i gang med at udnytte den frihed, som lovgivningen giver alle EU-borgere.

"Både danske turister og forretningsrejsende kan roligt bruge deres mobil, når de er på rejse i et andet EU-land. Der er ikke grund til at frygte kæmpestore ekstra regninger, så længe der er tale om et rimeligt forbrug, siger Christian Hannibal, fagleder hos Dansk Industri på organisationens hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane