Artikel top billede

På trods af fri roaming i EU: Næsten hver tredje dansker slår dataroaming fra i Europa

Tre ud af ti danskere slår stadig dataroaming fra, når de besøger et EU-land. Dermed misser de danskere muligheden for at surfe på samme vilkår som i Danmark.

15. juni 2017 var en historisk dag for EU-samarbejdet.

Fra den dag var det slut med høje mobilregninger for EU-borgere, der tager på ferie eller forretningsrejse rundt i Europa.

Her blev de nye dataroaming-regler indført, der har til formål at sørge for, at det skal koste det samme at bruge sin mobiltelefon i alle EU-lande.

Alligevel har danskerne en anelse svært ved at lægge den gamle vane med at slå dataroaming på mobiltelefonen fra sig, når de kører over grænserne ned gennem Europa eller lander i en europæisk lufthavn.

Tre ud af ti danskere dropper nemlig at surfe, når de er udenlands i EU.

Det viser en undersøgelse foretaget i maj 2018 af Eurobarometer, som er EU’s kontor for opinionsmålinger.

Her svarer 29 procent af danskerne, at de havde slået dataroaming fra sidste gang, de besøgte et EU-land.

Det er lidt højere end gennemsnittet for EU-borgere, der ligger på 27 procent.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Dansk Industri opfordrer danskere til at drage fordel af ny lovgivning

Undersøgelsen viser desuden, at kun to ud af tre danskere, nærmere bestemt 67 procent, er opmærksomme på de nye regler.

De EU-borgere, der er mest opmærksomme på den lovgivning af borgerne fra Luxembourg, hvor hele 87 procent er bekendt med regelændringerne.

Dansk Industri ægrer sig over, at de nye EU-regler tilsyneladende ikke har slået igennem i bevidstheden hos en del danskere endnu.

Organisationen opfordrer derfor danskerne til at komme i gang med at udnytte den frihed, som lovgivningen giver alle EU-borgere.

"Både danske turister og forretningsrejsende kan roligt bruge deres mobil, når de er på rejse i et andet EU-land. Der er ikke grund til at frygte kæmpestore ekstra regninger, så længe der er tale om et rimeligt forbrug, siger Christian Hannibal, fagleder hos Dansk Industri på organisationens hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere