Artikel top billede

På trods af fri roaming i EU: Næsten hver tredje dansker slår dataroaming fra i Europa

Tre ud af ti danskere slår stadig dataroaming fra, når de besøger et EU-land. Dermed misser de danskere muligheden for at surfe på samme vilkår som i Danmark.

15. juni 2017 var en historisk dag for EU-samarbejdet.

Fra den dag var det slut med høje mobilregninger for EU-borgere, der tager på ferie eller forretningsrejse rundt i Europa.

Her blev de nye dataroaming-regler indført, der har til formål at sørge for, at det skal koste det samme at bruge sin mobiltelefon i alle EU-lande.

Alligevel har danskerne en anelse svært ved at lægge den gamle vane med at slå dataroaming på mobiltelefonen fra sig, når de kører over grænserne ned gennem Europa eller lander i en europæisk lufthavn.

Tre ud af ti danskere dropper nemlig at surfe, når de er udenlands i EU.

Det viser en undersøgelse foretaget i maj 2018 af Eurobarometer, som er EU’s kontor for opinionsmålinger.

Her svarer 29 procent af danskerne, at de havde slået dataroaming fra sidste gang, de besøgte et EU-land.

Det er lidt højere end gennemsnittet for EU-borgere, der ligger på 27 procent.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Dansk Industri opfordrer danskere til at drage fordel af ny lovgivning

Undersøgelsen viser desuden, at kun to ud af tre danskere, nærmere bestemt 67 procent, er opmærksomme på de nye regler.

De EU-borgere, der er mest opmærksomme på den lovgivning af borgerne fra Luxembourg, hvor hele 87 procent er bekendt med regelændringerne.

Dansk Industri ægrer sig over, at de nye EU-regler tilsyneladende ikke har slået igennem i bevidstheden hos en del danskere endnu.

Organisationen opfordrer derfor danskerne til at komme i gang med at udnytte den frihed, som lovgivningen giver alle EU-borgere.

"Både danske turister og forretningsrejsende kan roligt bruge deres mobil, når de er på rejse i et andet EU-land. Der er ikke grund til at frygte kæmpestore ekstra regninger, så længe der er tale om et rimeligt forbrug, siger Christian Hannibal, fagleder hos Dansk Industri på organisationens hjemmeside.




IT-JOB

Netcompany

Software Developer

Danske Commodities A/S

Head of Data Engineering, Back Office

Politiets Efterretningstjeneste

Forretningssystemejere i PET

Politiets Efterretningstjeneste

Infrastrukturspecialister i PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere