Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Peter Warnøes venturefond fik ulovligt millionlån på grund af en administrativ fejl

Nordic Eye, der ejes af Peter Warnøe og Lars Tvede, modtog i 2018 et ulovligt på 2,8 millioner euro, svarende til næsten 21 millioner kroner. Det skyldtes en administrativ fejl, lyder det.

Peter Warnøe har netop trukket sig midlertidigt fra posten som managing partner og administrerende direktør i it-investorens egen venturefound Nordic Eye.

It-investorens orlov på tre måneder kommer blot få dage, efter det er blevet afsløret, at han skylder mere end 10 millioner kroner, og at han flere gange har modtaget påtaler fra sin revisor i sine regnskaber for at foretage ulovlige lån.

Men problemerne stopper tilsyneladende ikke der for Peter Warnøe.

For Nordic Eye, som Peter Warnøe ejer sammen med Lars Tevede, har
også optaget et ulovligt aktionærlån på 2,8 millioner euro, svarende til 20,8 millioner kroner.

Det skriver Finans.

Lånet er blevet optaget gennem selskabet Nordic Eye Invest ApS, og det har medført en anmærkning fra revisoren i selskabets regnskab for 2018.

Læs også: It-investor Peter Warnøe trækker sig som direktør efter afsløringer

Ulovligt lån beror på administrativ fejl

Revisoren uddyber, at der var tale om en administrativ fejl.

Over for Finans bekræfter Lars Tvede det ulovlige lån, og han oplyser, fejlen skete i forbindelse med venturefondens salg af porteføljeselskabet Weblife.

Nordic Eye Invest havde overset, at der skulle holdes generalforsamling, før udlodningen kunne ske.

"Der skulle have været afholdt en generalforsamling før udbetalingen, men det var ikke noget, jeg vidste, eller var involveret i. Og det var en administrativ fejl i København. Jeg fik blot udbetalt min andel af genvinsten fra salget af Weblife knap tre måneder efter salget af virksomheden," skriver Lars Tvede i en mail til Finans.

Læs også: It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere