Artikel top billede

It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"

Peter Warnøe har foretaget ulovlige aktionærlån for over 20 millioner kroner.

Den danske it-investor Peter Warnøe har gennem flere år foretaget ulovlige aktionærlån. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen viser regnskaber fra Peter Warnøes selskaber, at hans revisor 14 gange har noteret i regnskaberne, at Warnøe har overtrådt selskabsloven ved at foretage ulovlige aktionærlån for samlet set mere end 20 millioner kroner.

Peter Warnøe erkender over for avisen, at han har foretaget de ulovlige lån.

"Jeg synes jo ikke, at det er sjovt at bryde loven, men det har været en måde at overleve på og komme videre. Du kan godt kalde det desperation, hvis det er det rigtige ord," siger Peter Warnøe.

Kendt fra Løvens Hule

Peter Warnøe er i dag investor i det populære tv-program Løvens Hule og står samtidig i spidsen for venturekapitalfirmaet Nordic Eye, der blandt andet har investeret i virksomheder som Airhelp, Blue Ocean Robotics og Coinify.

I slutningen af 1980’erne stiftede Peter Warnøe hardware-forhandleren Complet Data, som han solgte for et trecifret millionbeløb til Merkantil Data.

Men Peter Warnøe blev hårdt af finanskrisen, og i 2010 blev han sat under administration af bankerne efter, at han havde tabt over 100 millioner kroner på få år.

Læs også:

Tidligere Nets-direktør optog ulovlige millionlån

Danske Blue Ocean Robotics har stor succes med overraskende forretningsmodel: "Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere