Artikel top billede

It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på"

Peter Warnøe har foretaget ulovlige aktionærlån for over 20 millioner kroner.

Den danske it-investor Peter Warnøe har gennem flere år foretaget ulovlige aktionærlån. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen viser regnskaber fra Peter Warnøes selskaber, at hans revisor 14 gange har noteret i regnskaberne, at Warnøe har overtrådt selskabsloven ved at foretage ulovlige aktionærlån for samlet set mere end 20 millioner kroner.

Peter Warnøe erkender over for avisen, at han har foretaget de ulovlige lån.

"Jeg synes jo ikke, at det er sjovt at bryde loven, men det har været en måde at overleve på og komme videre. Du kan godt kalde det desperation, hvis det er det rigtige ord," siger Peter Warnøe.

Kendt fra Løvens Hule

Peter Warnøe er i dag investor i det populære tv-program Løvens Hule og står samtidig i spidsen for venturekapitalfirmaet Nordic Eye, der blandt andet har investeret i virksomheder som Airhelp, Blue Ocean Robotics og Coinify.

I slutningen af 1980’erne stiftede Peter Warnøe hardware-forhandleren Complet Data, som han solgte for et trecifret millionbeløb til Merkantil Data.

Men Peter Warnøe blev hårdt af finanskrisen, og i 2010 blev han sat under administration af bankerne efter, at han havde tabt over 100 millioner kroner på få år.

Læs også:

Tidligere Nets-direktør optog ulovlige millionlån

Danske Blue Ocean Robotics har stor succes med overraskende forretningsmodel: "Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere