Artikel top billede

It-investor Peter Warnøe trækker sig som direktør efter afsløringer

It-investoren Peter Warnøe trækker sig som direktør for sin egen venturefond Nordic Eye efter afsløringer af ulovligheder.

Den danske investor Peter Warnøe trækker sig med omgående virkning fra posten som direktør for sin egen venturefond, Nordic Eye.

I et engelsksproget opslag på Facebook - som du finder her - meddeles det, at ‘Peter Warnøe [...] har anmodet om midlertidig orlov fra sin position som managing partner og CEO i Nordic Eye.’

I opslaget begrundes orloven på foreløbigt tre måneder med ‘personlige forhold,’ som Peter Warnøe ønsker tid til og fuld opmærksomhed på at løse.

Det er blot få dage siden, at avisen Børsen skrev, at Peter Warnøe gennem flere år har optaget lån i sine egne virksomheder.

Ifølge avisen skylder han således fortsat mere end 10 millioner kroner til sig selv, og han har mange gange modtaget påtaler fra sin revisor i sine regnskaber for de ulovlige lån.

I hans sted indtræder investering-chef Michael Tandrup nu som CEO i Nordic Eye.

“Peter har ydet en stor indsats for Nordic Eye, men har nu anmodet om tid og fred til at få sine personlige forhold bragt i orden, og det må vi give ham,” lyder det fra Michael Tandrup i det samme Facebook-opslag, som du kan læse her..

Peter Warnøe trak sig fornylig også fra tv-programmet Løvens Hule.

Nordic Eye har blandt andet investeret i Airhelp, Blue Ocean Robotics og Coinify.

Peter Warnøe skabte grundlaget for sin formue i 1990’erne med hardware-forhandleren Complet Data, som han sammen med makkeren Steen Louis Reinholdt solgte til Merkantil Data for et trecifret millionbeløb.

Merkantil Data blev senere en del af Ib Kunøes Topnordic, som i dag er blevet til Atea.

Peter Warnøe blev hårdt ramt af finanskrisen i 2008 og blev i 2010 sat under administration af bankerne, efter han i løbet af ganske få år havde tabt mere end 100 millioner kroner.

Hans Complet-kompagnon Steen Louis Reinholdt blev i 2013 erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

Det kan du læse mere om her: Blev it-millionær i 90'erne - nu er han bankerot.

Læs også: It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere