Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

It-investor Peter Warnøe trækker sig som direktør efter afsløringer

It-investoren Peter Warnøe trækker sig som direktør for sin egen venturefond Nordic Eye efter afsløringer af ulovligheder.

Den danske investor Peter Warnøe trækker sig med omgående virkning fra posten som direktør for sin egen venturefond, Nordic Eye.

I et engelsksproget opslag på Facebook - som du finder her - meddeles det, at ‘Peter Warnøe [...] har anmodet om midlertidig orlov fra sin position som managing partner og CEO i Nordic Eye.’

I opslaget begrundes orloven på foreløbigt tre måneder med ‘personlige forhold,’ som Peter Warnøe ønsker tid til og fuld opmærksomhed på at løse.

Det er blot få dage siden, at avisen Børsen skrev, at Peter Warnøe gennem flere år har optaget lån i sine egne virksomheder.

Ifølge avisen skylder han således fortsat mere end 10 millioner kroner til sig selv, og han har mange gange modtaget påtaler fra sin revisor i sine regnskaber for de ulovlige lån.

I hans sted indtræder investering-chef Michael Tandrup nu som CEO i Nordic Eye.

“Peter har ydet en stor indsats for Nordic Eye, men har nu anmodet om tid og fred til at få sine personlige forhold bragt i orden, og det må vi give ham,” lyder det fra Michael Tandrup i det samme Facebook-opslag, som du kan læse her..

Peter Warnøe trak sig fornylig også fra tv-programmet Løvens Hule.

Nordic Eye har blandt andet investeret i Airhelp, Blue Ocean Robotics og Coinify.

Peter Warnøe skabte grundlaget for sin formue i 1990’erne med hardware-forhandleren Complet Data, som han sammen med makkeren Steen Louis Reinholdt solgte til Merkantil Data for et trecifret millionbeløb.

Merkantil Data blev senere en del af Ib Kunøes Topnordic, som i dag er blevet til Atea.

Peter Warnøe blev hårdt ramt af finanskrisen i 2008 og blev i 2010 sat under administration af bankerne, efter han i løbet af ganske få år havde tabt mere end 100 millioner kroner.

Hans Complet-kompagnon Steen Louis Reinholdt blev i 2013 erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.

Det kan du læse mere om her: Blev it-millionær i 90'erne - nu er han bankerot.

Læs også: It-investoren Peter Warnøe erkender ulovlige lån: "Det har været en måde at overleve på".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere