Artikel top billede

(Foto: Flickr.com)

Google vil repositionere Gmail som direkte konkurrent til Teams, Slack og Zoom

Med en række nye tiltag forsøger Google at gøre Gmail til en decideret samarbejdsplatform, der skal tage kampen op med Microsoft Teams, Slack og Zoom.

Med en række nye features og tiltag vil Google forsøge at repositionere sin vildt udbredte mailplatform Gmail til at blive en decideret samarbejdsplatform, som skal kunne tage kampen op med Microsoft Teams, Slack og Zoom.

Det skal ske med blandt andet inddragelse af video, chat og muligheden for at dele filer direkte i mail-klienten.

Google har således over de seneste måneder gradvist integreret forskellige af sine G Suite-aps i Gmail - herunder Meet-video og Chat.

Det understreger, at selskabet ser mail som det naturlige udgangspunkt for samarbejdsløsninger til brugerne.

Fornylig lancerede selskabet preview af kommende ændringer til sin Gmail-app, der har fået fire knapper med hurtig-adgang til både Meet og Rooms, der giver direkte adgang til gruppechat fra appen.

Google vil også det nemmere at skifte hrutigt mellem apps i den browserbaserede version af Gmail, så man kan springe hurtigt fra en tekstbaseret chat til en video-samtale eller skifte direkte mellem en mail-korrespondance og over i et chat-rum.

“Målet er at reducere distraktioner og sikre, at samtaler føres i den til enhver tid mest passende kanal. Det kan være chat til realtids-samtaler, face-to-face videoer eller email til asynkrone beskeder,” lyder analysen fra Computerworlds amerikanske nyhedsbureau i en analyse.

Ligeledes har Google lanceret såkaldt ‘side-by-side’ håndtering af dokumenter direkte i Gmail, hvilket betyder, at flere forskellige brugere kan arbejde parallelt i samme dokument.

Til vores amerikanske nyhedsbureau siger analytiker Raul Castanon fra S&P Global Market Intelligence, at Google har været sen til at komme ud af starthullerne på collaboration-området.

“Men selskabet lukker mange af hullerne med de nyeste opdateringer,” siger han.

Læs også:

Berømt dansk programmør klar med nyt smart mail-program: Tror 'Hey' kan revolutionære vores brug af e-mail

Google vil udfordre Teams med ny kommunikationsplatform: Det kan du forvente af selskabets nye UC-sats




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere