Google vil udfordre Teams med ny kommunikationsplatform: Det kan du forvente af selskabets nye UC-sats

Google vil samle flere af sine kommunikations-tjenester sammen under samme fane. Hangouts, Hangouts Chat, Hangout Meet bliver til en app med Gmail og Google Drive funktioner. Satset kan dog volde problemer udenfor virksomhederne.

Googles historie er efterhånden brolagt med forsøg på at knække koden til , hvordan man kreerer en populær kommunikationsplatform.

Google Talk, Duo, Chat, Voice, Hangouts, Huddle, Allo, Project Fi, Voice, Duo, Inbox, Messages, Groups, Google+ og GMail er bare nogle af de mange chat-, besked- og kommunikationstjenester, som søgegiganten har forsøgt sig med igennem tiderne.

Ifølge oplysninger fra både interne kilder og Google Cloud CEO Thomas Kurianser, ser det nu ifølge The Information ud til, at når det gælder selskabets virksomhedsorienterede løsninger, vil Google forenkle og fokusere forsøgene.

Det sker via verserende udvikling af en samlet chat-app, der skal forene Gmail-, Hangouts og cloud-lagring fra Google Drive i en forenet ’Unified Communication’-app.

Se også: Google hæver priserne på Office-rivalen G Suite med 20 procent

Googles nye tiltag skal hjælpe Google med at konkurrere med blandt andre Microsofts løsninger til kontormiljøet som Teams eller den konkurrerende samarbejdsapp Slack.

Den nye løsning bliver i øjeblikket afprøvet internt i selskabet, lyder det.

Rydder op og styret fra skyen
Med sit nye sigte vil Google blandt andet rydde op i Hangouts-tjenesten og dennes to øvrige afskygninger til professionelle, videokonferencesystemet Hangouts Meet samt chat-tjenesten Hangouts Chat.

De tre tjenester skal rulles sammen til en endnu unavngivet app, som samtidig vil have dele af selskabets Gmail-løsninger og Google Drive indbygget.

Det nye program vil blive en del af Googles G Suite, der er selskabets cloud-baserede kontorpakke, som varetages af Googles Cloud-enhed.

Læs også: Skifter, skifter: Microsoft Teams får et væld af nye funktioner - fungerer snart som walkie-talkie app

Komplekst økosystem
Mens søgegigantens nye tiltag vil styrke Googles position i det professionelle marked, sår det samtidig tvivl om retningen for selskabets satsninger til private brugere.

Her er det sms- og chat-app’en Google Messages og videochat-tjenesten Duo, der gennem de seneste par år har været Googles fokus.

Det fokus sløres nu af, at selskabet vil flytte eksisterende Hangouts-brugere over til Hangout Chat og Meet i løbet af sommeren 2020. Hvilket effektivt vil fordele selskabets private brugere på to forskellige platforme.

Skæbnens ironi vil, at selve Hangout-tjenesten i 2013 blev lanceret af Google som den tjeneste, der skulle samle tech-gigantens kommunikations-tjenester under en fane.

Det blev ikke tilfældet.

Læs også: Slack spiller nu for alvor sammen med Office 365: Her er seks nye features, der gør de to kontorprogrammer til et velfungerende parløbPremium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Cisco Webex: Giv medarbejderne fleksible arbejdsforhold med et højteknologisk og sikkert webbaseret online-mødesystem
Corona-krisen har for alvor gjort fleksible arbejdsforhold til dagligdag, og for mange virksomheder bliver det også en del af fremtiden. En vigtig del af den udvikling er sikre og effektive samarbejdssystemer, så medarbejdere kan holde møder med hinanden, kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere i høj kvalitet. I dette whitepaper fra Netteam får du indsigt i Cisco Webex, som er et webbaseret online mødesystem. Det er en sikker og brugervenlig løsning, der integrerer både audio, video og webkonferencer. Et enkelt tryk på knappen og du er i gang med et møde, hvor du kan se, høre, skrive på whiteboard og dele dokumenter med andre mødedeltagere. Det hele er beskyttet af Cisco Talos sikkerhedsintelligens, som er markedets stærkeste beskyttelse mod cyberangreb.