Artikel top billede

Forhandlinger mellem Koda og YouTube fortsætter - dansk musik fortsat udelukket fra YouTube på ubestemt tid

Det svæver fortsat helt i det uvisse, hvornår Koda og Google bliver enige om vilkårene for streaming af dansk musik på YouTube. “Vi skal finde kompromisser, men vi skal ikke indgå en aftale for enhver pris,” lyder det fra Koda.

Det er fortsat uvist, hvornår Koda og Google vil nå frem til en aftale om vilkårene for streaming af dansk musik på Google-ejede YouTube - og dermed hvornår danske musikere igen vil optræde på video-tjenesten.

Sådan lyder det fra Kodas direktør, Gorm Arildsen, efter Google 1. august fjernede al dansk musik fra YouTube, da parterne med Koda på den ene side og selskabet Polaris Music Hub på den anden ikke kunne blive enige om vilkårene.

Det kan du læse mere om her: Google fjerner al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

“Vi er nået langt i forhandlingerne, men der er stadig nogle store knaster, der skal løses, før vi er i mål. Lige nu er det derfor svært at komme med et konkret bud på, hvornår der foreligger en aftale,” lyder det fra Gorm Arildsen til Kodas medlemmer i et netop udsendt nyhedsbrev.

Han skriver her, at det ‘er tydeligt,’ at sagen mellem Koda og Google peger på en problemstilling, der ‘rækker langt ud over Koda.’

“Dels fordi den peger på den markedsdominans, techgiganter som Google opererer ud fra, og dels fordi Google helt åbenbart ikke ønsker at tage hensyn til de forhold, der er i Danmark og Norden. Det så vi også med sagen om DR’s Ramasjang-app, hvor Google gør sig til dommer over, hvilket børneindhold danske børn skal ske se,” skriver han.

Koda siger fortsat nej til Googles krav om at sænke betalingen for streaming af dansk musik.

“Det er et nej tak til et helt uhørt forhandlingspres, som kunne få vidtrækkende konsekvenser for fremtidige forhandlinger, også udenfor Danmark,” skriver han.

Du kan læse hele hans besked til Kodas medlemmer her.

Læs også:

YouTube: Derfor har vi fjernet al dansk indhold - Koda forlanger 'væsentligt mere' end andre

Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere