YouTube: Derfor har vi fjernet al dansk indhold - Koda forlanger 'væsentligt mere' end andre

Det er ‘trist og ærgerligt,’ at dansk musik er fjernet fra YouTube. Men Koda kræver en ‘væsentligt’ højer betaling end andre rettigheds-organisationer, lyder det fra YouTube-chef.

Den danske rettigheds-organisation Koda kræver ‘væsentligt mere’ end andre rettighedsorganisationer for dansk musik på YouTube.

Og det er kernen i YouTubes beslutning om at fjerne for dansk musik på den store video-portal, hvilket skete i weekenden.

Det kan du læse mere om her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

I et debatindlæg i Politiken skriver YouTubes europæiske direktør, Dan Chalmers, at blokeringen er både trist og ærgerlig, og at den er til skade for både musikere og fans.

Han afviser her blankt Kodas udmelding om, at YouTube som led i nuværende forhandlinger om en ny betalingsaftale for afspilning af musik skulle forlange, at betalingen til danske musikere bliver beskåret med 70 procent.

“Det er ikke sandt. I en ny aftale har vi tværtimod tilbudt en aftale, der er bedre end den nuværende. Forhandlingerne er ikke nået i mål, fordi Koda beder om væsentligt mere end vores andre partnere, hvilket ikke er rimeligt over for vores andre partnere og skabere af indhold,” skriver han.

Han peger på, at YouTube fornyligt har fornyet sine aftaler med rettighedsorganisationer i Sverige, Tyskland, UK og Holland baseret på blandt andet de indtægter, der kommer via typisk annoncer på YouTube.

“Vores største ønske er at nå frem til en aftale med Koda, så vi kan fortsætte med at støtte musikere og rettighedshavere i Danmark, samtidig med at den er i overensstemmelse med det, vi betaler andre partnere,” skriver han.

Læs også:

Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiper og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnetmest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.