Artikel top billede

YouTube: Derfor har vi fjernet al dansk indhold - Koda forlanger 'væsentligt mere' end andre

Det er ‘trist og ærgerligt,’ at dansk musik er fjernet fra YouTube. Men Koda kræver en ‘væsentligt’ højer betaling end andre rettigheds-organisationer, lyder det fra YouTube-chef.

Den danske rettigheds-organisation Koda kræver ‘væsentligt mere’ end andre rettighedsorganisationer for dansk musik på YouTube.

Og det er kernen i YouTubes beslutning om at fjerne for dansk musik på den store video-portal, hvilket skete i weekenden.

Det kan du læse mere om her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

I et debatindlæg i Politiken skriver YouTubes europæiske direktør, Dan Chalmers, at blokeringen er både trist og ærgerlig, og at den er til skade for både musikere og fans.

Han afviser her blankt Kodas udmelding om, at YouTube som led i nuværende forhandlinger om en ny betalingsaftale for afspilning af musik skulle forlange, at betalingen til danske musikere bliver beskåret med 70 procent.

“Det er ikke sandt. I en ny aftale har vi tværtimod tilbudt en aftale, der er bedre end den nuværende. Forhandlingerne er ikke nået i mål, fordi Koda beder om væsentligt mere end vores andre partnere, hvilket ikke er rimeligt over for vores andre partnere og skabere af indhold,” skriver han.

Han peger på, at YouTube fornyligt har fornyet sine aftaler med rettighedsorganisationer i Sverige, Tyskland, UK og Holland baseret på blandt andet de indtægter, der kommer via typisk annoncer på YouTube.

“Vores største ønske er at nå frem til en aftale med Koda, så vi kan fortsætte med at støtte musikere og rettighedshavere i Danmark, samtidig med at den er i overensstemmelse med det, vi betaler andre partnere,” skriver han.

Læs også:

Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiper og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet