YouTube: Derfor har vi fjernet al dansk indhold - Koda forlanger 'væsentligt mere' end andre

Det er ‘trist og ærgerligt,’ at dansk musik er fjernet fra YouTube. Men Koda kræver en ‘væsentligt’ højer betaling end andre rettigheds-organisationer, lyder det fra YouTube-chef.

Den danske rettigheds-organisation Koda kræver ‘væsentligt mere’ end andre rettighedsorganisationer for dansk musik på YouTube.

Og det er kernen i YouTubes beslutning om at fjerne for dansk musik på den store video-portal, hvilket skete i weekenden.

Det kan du læse mere om her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

I et debatindlæg i Politiken skriver YouTubes europæiske direktør, Dan Chalmers, at blokeringen er både trist og ærgerlig, og at den er til skade for både musikere og fans.

Han afviser her blankt Kodas udmelding om, at YouTube som led i nuværende forhandlinger om en ny betalingsaftale for afspilning af musik skulle forlange, at betalingen til danske musikere bliver beskåret med 70 procent.

“Det er ikke sandt. I en ny aftale har vi tværtimod tilbudt en aftale, der er bedre end den nuværende. Forhandlingerne er ikke nået i mål, fordi Koda beder om væsentligt mere end vores andre partnere, hvilket ikke er rimeligt over for vores andre partnere og skabere af indhold,” skriver han.

Han peger på, at YouTube fornyligt har fornyet sine aftaler med rettighedsorganisationer i Sverige, Tyskland, UK og Holland baseret på blandt andet de indtægter, der kommer via typisk annoncer på YouTube.

“Vores største ønske er at nå frem til en aftale med Koda, så vi kan fortsætte med at støtte musikere og rettighedshavere i Danmark, samtidig med at den er i overensstemmelse med det, vi betaler andre partnere,” skriver han.

Læs også:

Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiper og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet
Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.