Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet

Google har pludselig fjernet DR’s ellers ret udbredte Ramasjang-app fra sin app store, da selskabet mener, at appen formider forkerte værdier til børnene. Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet

Google har med et snuptag slettet DR’s ellers blandt børn ret populære Ramasjang-app fra sin app store.

Det skyldes, at Google mener, at børne-appen forherliger vold, rygning og andre ting, som selskabet ikke vil formidle.

Politiken skriver, at Google er utilfreds med, at appen blandt andet ‘indeholder skildringer af tobak, piber og andre aktiviteter, der ikke er passende for børn, som er under 13 år.’

En af kritikpunkterne er, at der anvendes lakridspiber i børneprogrammet Ramasjang Mysteriet, hvor værten optræder som en karikatur på Sherlock Holmes med blød hat og (lakrids)-pibe.

Et andet kritikpunkt er den kendte spradebasse Onkel Reje, der blandt andet tæver ninjaer.

DR er meget utilfreds med, at en global aktør forsøger at redigere i DR’s indhold.

Mediedirektør Henriette Marienlund siger til Politiken, at det ‘simpelthen’ ikke går, at Google forhindrer, at man kan hente appen.

Vil ikke diskutere indhold med Google
“Vi har noget indhold, vi mener, har værdi over for danske børn med danske værdier, og så kommer der en global aktør på den her måde og vil redigere vores indhold,” siger hun.

Hun påpeger desuden, at DR ‘selvfølgelig’ hele tiden skal diskutere, hvad der er godt og dårligt børneindhold.

“Men jeg skal ikke diskutere det med Google,” siger hun.

På Facebook skriver kulturminister Joy Mogensen (S), at ‘det er helt på månen,’ at Google fjerner indholdet på dette grundlag.

Verdensførende
“Lakridspiber får nok ikke nogen til at ryge pibe, og Onkel Reje er vist heller ikke en trussel mod nogen. Google ved slet ikke hvad de taler om. DR har været verdensførende i børnefjernsyn i et halvt århundrede, der er absolut intet Google kan lære DR om at tale med børn,” skriver hun her.

Joy Mogensen vil nu have ‘en samtale’ om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur - ikke mindst efter, at Google fornylig også fjernede al dansk musik fra YouTube.

Det kan du læse mere om her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisation

“Google skal slet ikke censurere dansk public service-indhold i Danmark. Men Google har en dominerende stilling, så hvordan kan man komme ud til danskerne og til unge mennesker uden om dem?,” spørger kulturministeren.

“Den anden dag fjernede Google al dansk musik fra YouTube i forsøget på at presse danske musikere ned i pris. Vi er nødt til at have en samtale om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur,” lyder det fra ministeren.

Læs også:

DRTV fastholder streaming i høj kvalitet selv om Netflix skruer ned: "Den danske internetstruktur er ikke så presset"

Nu lancerer DRTV længe ventet app til Android TV

Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.