Artikel top billede

(Foto: Photo by rupixen on Unsplash)

Vinder EM i e-handel: Danske virksomheder er ellevilde med at sælge på nettet

Digitalt salg er voldsomt populært i dansk erhvervsliv, men ifølge en ekspert har danske virksomheder været varsomme med at bruge nettet til at sælge til kunden uden for landets grænser.

I intet andet europæisk land er virksomhederne så vilde med at sælge digitalt, som tilfældet er Danmark.

For ifølge Berlingske viser en ny analyse fra Sydbank, at Danmark 38 procent af de danske virksomheder i dag sælger sine produkter digitalt, hvilket er den største andel i Europa

De danske virksomheder har følge Beringske gennem mange år primært haft fokus på det danske marked, og derfor kan der være et stort uudnyttet eksportpotentiale.

"De danske virksomheder er rigtig gode til e-handel. Faktisk ligger de danske virksomheder nummer ét i EU, når man ser på andelen af virksomheder, der har e-salg. De danske e-handelsvirksomheder har dog primært haft fokus på det danske hjemmemarked, mens de har været varsomme med at rette blikket mod udlandet. Det manglende fokus på udlandet har betydet, at Danmark i en årrække har været blandt de absolutte bundskrabere i EU, når det kommer til andelen af e-handelsvirksomheder, der har salg til udlandet. De seneste tal fra Eurostat (EUs statistiske kontor, red.) peger dog på, at dette billede er ved at ændre sig,” siger Morten Laugesen, erhvervsøkonom i Sydbank, til Berlingske.

Ifølge Sydbank analyse er det i dag 38 procent af alle danske e-handelsvirksomhed, der eksporterer til udlandet. I 2017 var tallet 31 procent.

Sydbanks definition af e-handel indbefatter ifølge Berlingske salg via hjemmeside, app og via markedspladser som eksempelvis Amazon, eBay eller Alibaba.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere