Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Solen Feyissa/Unsplash)

Google klar med ny funktion: Nu bliver det endnu lettere at fjerne søgeresultater

Med en ny funktion vil Google gøre brugerne opmærksomme på, når der dukker nye søgeresultater med personfølsomme oplysninger op om dem.

Google mener, at det skal være endnu lettere for folk at få fjernet uønskede søgeresultatet.

Derfor lancerer søgegiganten nu en ny funktion, som kan gøre dig opmærksomme på nye søgeresultatet, der indeholder personlige oplysninger om dig.

Det oplyser Google i et blogindlæg.

Det kan eksempelvis være din adresse, telefonnummer eller din e-mail-adresse.

Samtidig får du også let adgang til at anmode Google om at få fjernet de pågældende søgeresultater fra fremtidige søgninger.

I første omgang vil vi dog ikke få adgang til funktionen her i Danmark.

Google oplyser, at den vil blive udrullet til engelsktalende brugere i USA i løbet af de kommende dage, men herefter det dog planen, at den også snart vil blive gjort tilgængelig i flere lande og på flere sprog.

Kommer til Googles app

Når funktionen er tilgængelig i dit område, vil du få adgang til den via Google-appen. Her trykker du på dit foto i højre hjørne og vælger “results about you (resultater om dig, red).

Det har længe været at få fjernet søgeresultater, men Google har gennem de seneste år gjort det lettere for brugerne.

Det er dog i sidste ende Google, som vurderer om din anmodning også levere op til Google regler for, hvornår søgeresultater kan fjernes. Google kan eksempelvis afvise din anmodning, hvis det bliver vurderet at oplysningerne har nyhedsværdi eller hvis de fremgår af offentlige hjemmesider.