Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Tror ikke længere på det: Demant drejer nøglen om på gaming-afdeling og fyrer 40 medarbejdere

Danske Demant drejer nøglen på alle sine aktiviteter inden for gaming, hvor selskabet har produceret headset.

Dårlige fremtids-udsigter får danske Demant til at stoppe med at producere headset til gamerne.

Selskabet meddeler, at det går i gang med ‘gradvist’ at afvikle gaming-forretningen, som inden længe helt skal afvikles.

Nedlukningen sker, fordi salget af selskabets gaming-udstyr i et stykke tid har været ramt af afmatning. Og der er ikke nogen udsigt til, at det kommer til at ændre sig.

“Beslutningen er truffet efter en evaluering af Gaming-forretningens fremtidige vækstpotentiale og konkurrencemæssige position,” meddeler Demant.

Ifølge selskabet skyldes det faldende salg “svage markedsforhold og af manglende skala og kritisk masse,” som det hedder.

“Efter ekstraordinært høj efterspørgsel drevet af coronaviruspandemien i 2020 er gaming-markedet bremset betydeligt op som følge af svag forbrugertillid, og vi ser ikke en realistisk mulighed for at skabe en profitabel forretning uden betydelige investeringer i produkter, brand og distribution,” meddeler koncernchef Søren Nielsen.

Til MedWatch meddeler Demant, at omkring 40 medarbejdere bliver opsagt i forbindelse med nedlukningen af gaming-afdelingen.

Demant vil fremover nu satse på udvikling, produktion og salg af headset og udstyr til erhvervslivet.

Den afdeling kalder Demant for Enterprise Solutions, og den har ifølge selskabet “et meget attraktivt langsigtet vækstpotentiale samt synergier med resten af koncernen.”

Du kan læse hele meddelelsen fra Demant om nedlukningen her.