Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Efter opkøb: SimCorp kommer til at spille stor rolle for Deutsche Börse

SimCorp bliver en ‘vigtig strategisk faktor’ for selskabets nye ejer, Deutsche Börse, som har store planer med selskabet.

SimCorp er en vigtig strategisk faktor og lukker et stort hul i markedet for selskabets nye ejer, tyske Deutsche Börse.

Det tyske selskab lukkede i slutningen af sidste uge en gang for alle for opkøbet af det danske selskab efter, at parterne i foråret gav hinanden hånd på aftalen.

Til Børsen siger Deutsche Börses chef for investment management solutuons, Stephan Leithner, at opkøbet af SimCorp åbner nye døre for det tyske selskab.

“Med købet af Simcorp får vi en platform, der kommer ind i hjertet på porteføljemanagerne og investorerne. Købet af Simcorp vil åbne nye døre for os på en række områder,” siger han til avisen.

Deutsche Börse har omkring 11.000 medarbejdere, mens SimCorp har omkring 2.500.

Deutsche Börse og SimCorp blev enige om handlen i slutningen af april, hvorefter der blev udsendt tilbud om frivilligt salg af aktierne til samtlige aktionærer.

De blev i første omgang anmodet om at beslutte sig inden 13. juli, men siden flyttede SimCorp denne frist til først 3. august og siden 19. september.

Handlen blev i august godkendt af EU’s konkurrence-myndigheder.

SimCorp har over det seneste år øget medarbejderstaben med 350 ansatte. Det svarer til en forøgelse på næsten 17 procent fra de 2.105 medarbejdere, som selskabet havde for et år siden, til nu 2.456 medarbejdere. Omkring 600 medarbejdere har i dag deres dagligegang i SimCorps hovedkvarter i København.

Tyskerne har tidligere meddelt, at SimCorp fortsat vil have hovedkvarter og hjemsted i Danmarkefter, at salget er gået igennem.

Deutsche Börs er selv børsnoteret på Frankfurter Wertpapierbörse, som selskabet selv ejer. Det har afdelinger over hele verden.

Du kan læse mere om baggrunden for opkøbet her: