Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kombit er klar til at indføre begrænsninger i Aula: Kigger på ‘nogle af de lavthængende frugter’

Skal der lukkes for notifikationer om aftenen og natten? Eller der sættes begrænsninger på antal beskeder? Kombit er klar til at diskutere fremtiden for Aula.

Kombit overvejer muligheden for at indføre en række begrænsninger i Aula og er klar til at indlede diskussionen om skolernes store fælles-system.

Det sker efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) i sin tale tirsdag i anledning af Folketingets åbning sagde, at det er ‘fristende’ at afskaffe Aula helt.

“Jeg har stadig til gode at møde forældre, der sådan er rigtig glade for alt, hvad Aula fører med sig. Derfor er det også fristende bare at afskaffe Aula. Og selvfølgelig kan og skal vi diskutere, om det er klogt, at vi for år tilbage tog initiativ til den platform,” sagde Mette Frederiksen i sin åbningstale.

I et opslag på LinkedIn skriver Kombit-direktør Kristian Vengsgaard, at han er klar til at deltage i diskussionen om, hvordan Aula skal se ud.

“I Kombit kigger vi på nogle af de lavthængende frugter - skal vi for eksempel stoppe notifikationer fra klokken 16 til klokken 07. om morgenen eller gøre det sværere at sende beskeder ud til alle flere gange om dagen? Skal beskederne kunne kategorisere, så nogle er vigtigere end andre?,” skriver han i opslaget.

Han peger samtidig på, at det er vigtigt, at vi ikke bare lukker for “det, som styrker sammenholdet mellem børnene og mellem forældrene, for det er den ”sociale kapital”, som der trækkes på, når der er konflikter,” skriver han.

Kristian Vengsgaard skriver, at der bliver sendt 10.000 beskeder i minuttet via Aula på en hel almindelig skoledags-morgen, og at Aula dermed er den klare digitale platform til håndtering af den kommunikation, der er så vigtig for skole-hjem-samarbejdet.

“Det er det klare behov, som Aula opfylder i vores hverdag. Det spørgsmål, som vi i Kombit gerne vil diskutere, og som statsministeren også rejste i sin tale, er: Hvordan er det, vi bruger Aula?” lyder det fra Kristian Vengsgaard.

“Vi vil styrke samtalen med forældre, lærere, pædagoger og alle andre, om hvordan vi mener, vi skal bruge Aula, så vi er sikre på, at der også om fire år findes et tidssvarende og sikkert it-system til de danske dagtilbud og folkeskoler,” lyder det fra direktøren.

Du kan læse hele hans opslag her.