Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Endegyldigt farvel til Simcorp som dansk selskab: De sidste aktier er tvangsindløst og ejerskiftet fuldført

27. april smed det tyske finansselskab Deutsche Börse et tilbud på bordet om at opkøbe samtlige aktier i Simcorp for 30 milliarder kroner. I går – 2. november – er de sidste Simcorp-aktier tvangsindløst, og handlen er nu officielt afsluttet.

Havde du torsdag morgen aktier i Simcorp, blev de i går eftermiddags forvandlet til kontanter.

For her tvangsindløse Simcorps nye ejer, Deutche Borse, de sidste aktier i selskabet, som selskabet overtog til en pris på 735 kroner per aktie.

”2. oktober 2023 besluttede Deutsche Börse at udøve sin ret til at indlede en tvangsindløsning af alle aktier (eksklusive egne aktier) i SimCorp, som de resterende SimCorp minoritetsaktionærer besidder.”

”Tvangsindløsningen blev gennemført til en pris på DKK 735,0 for hver SimCorp aktie med en nominel værdi på DKK 1, og betalingen blev foretaget kontant,” fremgår det af meddelelsen.

På det centrale virksomhedsregister (CVR) skiftede Simcorps torsdag eftermiddag også ejerskab, så de nu officielt er ejet af Deutsche Börse.

Det er uvist, hvor mange aktier, der er blevet tvangsindløst, eller hvor mange aktionærer det drejer sig om.

”De minoritetsaktionærer, som nu har fået deres SimCorp aktier tvangsindløst kan indtil den 2. februar 2024, anmode om en sagkyndig vurdering af det vederlag, der er betalt i forbindelse med tvangsindløsningen,” fremgår det yderligere af meddelelsen.

Et halvt år undervejs

Det kommer dog næppe som en overraskelse for de berørte aktionærer i Simcorp, da købstilbuddet fra Deutsche Börse tikkede ind helt tilbage i april måned, hvor det tyske finansselskab tilbød at opkøbe samtlige aktier i Simcorp for 30 milliarder kroner.

Aktionærerne blev taget på sengen, Simcorp-aktien steg til himmels, da tilbuddet lå 39 procent over daværende kurs, og bestyrelsen i den danske it-gigant anbefalede enstemmigt aktionærerne at takke ja til tilbuddet.

Det officielle købstilbud kom dog først Simcorp i hænde den 25. maj. Herefter havde aktionærerne i første omgang syv uger – indtil den 13. juli - til at tygge på tilbuddet.

Men Deutsche Börse forlængede tilbudsperioden af to omgange, da det krævede yderligere tid til at opnå de nødvendige myndighedsgodkendelser fra blandt andre Europa-kommisionen. Tilbudsperioden udløb derfor først officielt 19. september.

Europa-kommisionen godkendte handlen allerede 24 august, hvorefter handlen kunne gennemføres, og Deutsche Börse meldte, at man hurtigst muligt ville afnotre SimCorp fra den danske børs.

Mandag 30. oktober var sidste dag, man kunne købe og sælge Simcorp-aktier.