Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Humac betaler bøde på 120.000 kroner efter lovovertrædelse

Den danske Apple-forhandler Humac betaler bøde på 120.000 kroner efter, at Forbrugerombudsmanden har meldt selskabet til politiet.

Den danske Apple-forhandler betaler 120.000 kroner i bøde for brud på de danske markedsføringsregler.

Det sker efter, at Forbrugerombudsmanden for et par år siden meldte Humac til politiet.

Humac betaler bøden for i annoncer at have tilbudt lånefinansiering, men uden at have præsenteret alle omkostninger ved at optage de pågældende lån på en klar og letforståelig åde.

Humac har erkendt overtrædelsen, meddeler Forbrugerombudsmanden.

Computerworld har tidligere beskrevet, at det drejer sig om avisannoncer, som Humac indrykkede i fire aviser i august 2019.

Her reklamerede selskabet med, at man som kunde kunne finansiere købet af en ny Mac-computer via Santander Consumer Bank, mens de øvrige låneomkostninger fremguik med meget små typer nederst i annoncen, ligesom de var blandet sammen med andre vilkår for tilbuddet.

Dengang fortalte daværende Humac-direktør Michael Bech til os, at Humac ikke var opmærksom på, at tekstens størrelse blev reduceret i forbindelse med arbejdsprocessen på annoncen.

"Det betyder at teksten er korrekt, men er nu reduceret til en fontstørrelse der 6,5 pitch i stedet for de 8, 9 eller 10, som den burde havde været for at være let læsbar," fortalte han dengang til Computerworld.

30 kunder købte computer via tilbuddet. Ingen af dem klagede over lånevilkårene.

Michael Bech fortalte dengang til os, at Humac ikke havde nogen intention om at omgå markedsføringsloven.

"Det er en teknikalitet, og vi beklager selvfølgelig, at det er sket. Men vi er komfortable med, at kunderne har været informeret omkring hvilke vilkår, de har indgået lån på, og dermed synes vi egentlig, at sagen er lidt blæst ud af proportioner fra forbrugerombudsmanden side," sagde han dengang til os.