Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kina på vej med alternativ til Elon Musks StarLink: Vil opsende 26.000 små internet-satelliter - skal dække hele kloden

Kina er på vej med konkurrent til Elon Musks StarLink-internet g gør til at opsende en kæmpesværm af små satelliter, som på sigt skal dække hele jordkloden med internet.

Kina gør klar til at opsende en kæmpesværm af satelliter, som skal danne grundlag for Kina egen satellit-baserede internet.

Kina har planer om at opsende hele 26.000 internet-satelliter.

Det er nok til, at det kineiske satellit-internet kommer til at dække hele jordkloden.

Dermed skal det fungere som et dedikeret alternativ til Elon Musks StarLink-internet, som i disse år er under kraftig udbygning.

Den japanske avis Nikkei skriver, at Kina for tiden er i gang med at bygge et stort opsendelses-center nær Wenchang Space Launch Site i det sydlige Kina.

Dette opsendelses-center skal ifølge avisen primært anvendes af det nye China Satellite Network Group, der ejes af den kinesiske stat og som blev grundlagt i 2021.

China Satellite Network har indtil videre planlagt opsendelse af 1.300 kinesiske internet-satelliter frem mod 2029. Det svarer til omkring en tiendedel af det fulde antal.

Kina håber ifølge Nikkei, at de mange satelliter kan blive fundamentet for 6G-internet fra rummet fra 2035.

Ifølge avisen sigter Kina dog efter at bliver en supermagt i rummet på højde med USA fra 2030.

Kina vil blandt andet bygge sin egen rumstation, sende rumfartøjer til Mars og opsende et stort antal kommercielle satelliter.

Kina er for tiden godt i gang med at udbygge det såkaldte BeiDu Navigation Satellite-system, som er Kinas eget alternativ til Global Positioning System - GPS.