Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft underkaster sig EU-regler med ny Windows 10-opdatering: Snart kan brugere slette alle Microsoft-apps

Den nye opdatering til Windows 10 lever op til EU’s Digital Market Act.

Microsoft er kommet med en forhåndsvisning af opdateringen KB5034203 fra januar 2024 til Windows 10, version 22H2, og det indeholder elementer for at leve op til EU’s lovpakken Digital Market Act.

”Microsoft har arbejdet på at sikre overholdelse af Digital Markets Act (DMA) i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). For at få mere at vide, se Forhåndsvisning af ændringer i Windows for at overholde Digital Markets Act i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.”

”Disse ændringer vil gradvist rulle ud til Windows 10, version 22H2-pc'er i EØS for at være kompatible inden den 6. marts 2024,” skriver tech-giganten i opdateringsmeddelelsen.

DMA er en lovpakke, som skal forhindre store gatekeeper-selskaber i at spærre markedsadgangen for andre producenter. Derfor skal tech-giganter åbne deres økosystemer, så andre aktører kan deltage i markedet.

Det betyder, at Windows skal give brugere mulighed for at benytte andre løsninger end Microsofts egne. Derfor vil brugere i EU, der installerer opdateringen inden længe få mulighed for at afinstallere alle Microsoft-apps fra Windows 10 inklusive Microsoft Edge, Websøgning fra Microsoft Bing, Photos og Camera.

Udover at leve op til de nye EU-regler består opdateringen mest af en masse fejlrettelser, samt at der nu kommer vejropdateringer på brugerens låseskærm.

”De kommende uger vil bringe en rigere vejroplevelse til din låseskærm. Dette inkluderer dynamiske, interaktive vejropdateringer. Så når du svæver over vejret på din låseskærm, vil du se flere oplysninger,” skriver Microsoft.

Læs mere her.