Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Nvidia PR)

Nvidia taber til Intel i kamp om HPC-ydelse – men vinder på afgørende parameter

Nye benchmark-tal viser, at Nvidia døjer med at slå Intel på ydelsen.

Nvidias spritnye ’Grace’ processor til HPC-supercomputere taber til Intel, når det gælder rå ydelse.

I den nyligt idriftsatte supercomputer fra Barcelona Supercomputing Center (BSC) viser Nvidias nye processor at tabe terræn i forhold til to af Intels 48-kernede Sapphire Rapids CPU’er (Xeon Max 9468).

Det skriver tech-mediet Toms Hardware.

Grace-chippen er Nvidias første egenudviklede CPU og er bygget omkring 72 kerner med ARM-arkitektur.

Benchmark resultater fra BSC viser, at Grace kun vinder mod Intels i tre og ud af otte HPC-fokuserede tests, til trods for en nyere fremstillingsproces.

Den konkurrerende Intel enhed nød dog godt af lynhurtigt HBM-hukommelse samt af et numerisk overtag med to gang 48 regnekerner i spil.

Nvidia vinder på afgørende parameter

Nvidias nye chip er dog tunet til blot at bruge 500 watt, mens Intel-enhederne altså trækker to gange 350 watt for at slå Nvidia på ydelsen.

Selskabet har selv fremturet, at Grace-chippen er i stand til at levere op til dobbelt så høj ydelse per watt end både Intels Sapphire Rapids og AMD’s Genoa-baserede EPYC-processorer.

Normeres ydelsen efter de såkaldte TDP-mål, leverer Grace-chippen mellem 16 og 78 procent højere ydelse i de forskellige benchmarks, skriver mediet, som samtidig noterer, at nyere chips fra både AMD og Intel ikke er blevet testet i sammenligningen.

Intels ’Emerald Rapids’ Xeon-processorer og AMD’s ’Zen 4’ baserede Epix ditto, figurerede ikke i testen.