Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Cisco vil fyre 4.000 medarbejdere: Omsætning er under pres

Forretningen går ikke så godt som forventet for Cisco, der varsler stor fyringsrunde. 4.000 ansatte står til at ryge ud.

Omsætningen ser ikke ud til at kunne lande på det niveau, som Cisco havde forventet. Derfor skal der gøres noget.

Sådan lyder det fra Cisco, der nu varsler stor reduktion i medarbejderstaben.

Samlet set vil Cisco beskære medarbejderstaben med 4.000 ansatte. Det svarer til omkring fem procent af den samlede stab.

Cisco har i Danmark omkring 150 medarbejdere, og overføres fyringsvarslet lige over, vil det svare til, at der skal opsiges syv-otte medarbejdere i den danske forretning.

Selskabet nedjusterer samtidig forventningerne til årets omsætning med flere milliarder kroner til nu at ligge i intervallet mellem 51,5 milliarder dollar og 52,5 milliarder dollar.

Cisco meddeler, at der for tiden fortsat er lav efterspørgsel efter selskabets løsninger blandt eksempelvis tele-virksomhederne, som er blandt hovedkunderne.

TIl Reuters peger analytikere på, at tele-selskaber har skåret ned for deres investeringer i den senere tid, hvor de i stedet generelt har fokuseret på at få ryddet ud på deres lagre af netværks-udstyr fremfor at indkøbe nyt.

Vurderingen er, at teleselskaberne er i bund på deres lagre i enten slutningen af 2024 eller begyndelsen af 2025.

Cisco har - som mange andre - for tiden rettet søgelyset mod AI i et forsøg på at få gang i væksten. Det sker blandt andet i samarbejde med Nvidia, som anvender Ciscos ethernet i sit tilbud rettet ud mod datacentre.

Cisco meddeler, at den kommende fyringsrunde vil komme til at koste omkring 800 millioner dollar.

Selskabet er blot det seneste i en lang række tech-selskaber, der har skåret ned på medarbejderstaben.