Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Giorgio Trovato/Unsplash)

Apple på trapperne med stor AI-plan: "Ingen computer på markedet er i dag bedre egnet til AI end en Mac"

Apple er i gang med at formulere sin store AI-plan, som vil se dagens lys senere på året. Selskabet er i gang med at ‘investere markant’ i området.

Apple er en del bagefter sine store konkurrenter som især Microsoft og Google i udrulningen af AI.

Men inden længe kommer der til at ske noget. Apple vil nemlig senere på året løfte sløret for sine planer på AI-området, og det bliver stort.

“Vi ser et enormt potentiale for generativ AI, og vi investerer for tiden massivt i området,” lød det i aftes fra selskabets topchef Tim Cook, da Apple afviklede sin årlige generalforsamling for investorerne.

Tim Cook sagde, at Apple senere på året vil præsentere sine planer for, hvordan selskabet aktivt vil kunne udnytte AI.

“AI vil kunne frigøre transformative muligheder for brugerne inden for produktivitet, problemløsning og meget andet,” sagde Tim Cook.

Ikke mindst Microsoft er for tiden langt fremme med integreringen af AI i selskabets løsninger - ikke mindst med den nye CoPilot-funktion, som allerede er ved at blive rullet ud i en række af selskabets hovedprodukter.

Apple er dog ikke så langt bagefter, som man måske skulle tro. I hvert fald pegede Tim Cook på, at AI allerede anvendes under motorhjelmen i en række af Apples produkter.

Det har tidligere været fremme, at Apple pønser på at integrere AI på en måde, så det bliver meget nemmere at søge data lagret på en Apple-enhed.

“Enhver Mac, der kører på Apple-silicium, er en ekstraordinært kapabel AI-maskine. Faktisk er ingen computer på markedet i dag bedre egnet til AI,” lyder det fra Tim Cook.

Generalforsamlingen nedstemte iøvrigt et forslag fra en amerikansk pensionskasse om, at Apple skulle fremlægge flere oplysninger om, hvordan selskabet i dag anvender AI i sin forretning samt sine etiske retningslinier for AI.