Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Nu kan du snart droppe det sløje webcam i Windows – det langt bedre alternativ findes i din lomme

Microsoft vil lade dig bruge det gode kamera i din mobil inde i Windows.

Man tager sig ikke altid lige godt ud på Teams eller Zoom-mødet, og meget af det skyldes ofte et halvringe web-kamera, som dem man finder i dagens pc’er.

Selv om corona-hjemsendelserne for et par år siden førte til stort fokus på de små indbyggede kameraer i bærbar pc’er, er det sjældent, at man finder moduler, som leverer mere end Full HD-opløsning.

Omvendt er det kamera, som man finder i lommen i form af mobilens kamera, i en helt anden liga, hvor telefoner i dag leverer op til 200 megapixels, og det kommer inden længe til at kunne spille med din Windows-pc.

Opdatering om hjørnet

Når Microsoft i næste måned slipper årets første funktionsopdatering til Windows 11, er en af hovednyhederne, at styresystemet vil kunne drage nytte af din Android-mobils kamera og bruge det som et web-kamera.

I stedet for at nøjes med de knap to megapixels, der typisk findes på en bærbar, vil der kunne trækkes på mobilens langt overlegne kamera forudsat, at det kører Android 9.0 eller nyere. Helt trådløst.

Funktionen vil kræve, at du har ’Link to Windows’ app’en installeret, hvorefter ens mobilkamera vil dukke op som et ekstra web-kamera. Både mobilens selfiekamera eller bagsidens kamera vil kunne anvendes, lyder det på Microsofts Windows Insider blog.

Hvilken opløsning, der vil streames med, er ikke oplyst, men effekter fra mobilens kamera vil kunne anvendes, forsikrer Microsoft.

Hvorvidt Windows Hello ansigtsgenkendelse kan komme på tale, oplyses ikke.

Kræver Insider-Windows

Funktionen udrulles i øjeblikket til Windows betatestere igennem ’Windows Insider’ programmet.

Windows Insider programmet kan tilgås her.

iPhone-brugere får ikke adgang til funktionen. Her tilbyder Apple i stedet en lignende funktion til brug sammen med Mac-enheder.