Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Amazon appstore i Windows 11.

Microsoft stopper understøttelse af Android-apps i Windows 11

Nu kan du ikke længere hente andorid-apps til Windows 11 - i hvertfald ikke uden tredjepartsløsninger.

I 2021 blev det muligt at hente og bruge et bredt udvalg af Android-apps i Windows 11, men nu stopper Microsoft med at understøtte af løsningen.

Android-apps fungerer i Windows 11 gennem Microsofts virtualiseringsløsning, Windows Subsystem for Android (WSA), hvilket gjorde det muligt at køre næsten hele udvalget af apps til Android, eksempelvis fra Amazon Appstore - takket være en aftale mellem Amazon og Microsoft.

Nu mister Windows 11 den officielle understøttelse af Android-apps - og dermed også adgangen til Amazon Appstore.

Windows 11-brugere, der har installeret Amazon Appstore eller Android-apps, vil fortsat have adgang til disse apps frem til 5. marts 2025 - men ikke derefter. Derudover planlægger Amazon at forhindre nye brugere i at downloade Amazon Appstore fra Microsoft Store til Windows.

"Kunder kan fortsætte med at bruge Amazon Appstore-apps, som de tidligere har installeret, og de vil stadig kunne modtage app-opdateringer,” skriver Amazon i et blogindlæg, der blev offentliggjort i dag.

"Udviklere vil ikke længere kunne indsende nye apps til Windows 11 efter den 5. marts 2024, men udviklere med en eksisterende app kan fortsætte med at indsende app-opdateringer, indtil Amazon Appstore på Windows 11 er helt afviklet," står der fortsat.

Understøttede ikke Google Play Store

Som it-mediet Techcrunch skriver, så var WSA en praktisk men dog begrænset måde at køre Android-apps på Windows, fordi den ikke havde adgang til Google Play Store, den officielle Android-appbutik - i hvert fald ikke uden tredjepartsalternativer.

Men bare fordi Microsoft stopper med at understøtte WSA, betyder det ikke, at det bliver umuligt at køre Android-apps på Windows.

Der findes en række tredjepartsalternativer, herunder Waydroid, som understøtter Android-apps via Linux-baserede systemcontainere, og BlueStacks, en Android-emulator til Windows og macOS.

Og Microsofts engagement i at bygge bro mellem Android- og Windows-enheder ser ikke ud til at vakle.

Så sent som i denne uge lancerede Microsoft en funktion, der gør det muligt for Android-brugere at bruge deres enheds kamera som webcam på Windows 11.