Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Kristoffer Ingemand)

CRM-giganten Salesforce skal sætte retningen for sit økosystem i en tumultarisk tid for tech

Computerworld i San Francisco: Salesforces udviklerkonference Trailblazer DX er lige på trapperne, og eventet byder ofte på store nyheder. Computerworld er med i San Francisco.

Salesforce Trailblazer DX, San Francisco: Sidste år kom eventet lige efter en stor fyringsrunde – mens der denne gang er blevet meldt ud om flere ansættelser.

Salesforces udviklerkonference Trailblazer DX skal til at begynde, og Computerworld er i San Francisco for at følge begivenheden, som ofte byder på nogle store nyheder.

Trailblazere er en vigtig del af Salesforces økosystem. Salesforce definerer Trailblazere, som dem der lærer og innoverer og bruger Salesforces teknologi til at skabe virksomheder og bygge karrierer op gennem Salesforce læringskanal Trailhead og Trailblazer Community.

Sidste år bød blandt andet på annonceringen af et samarbejde mellem Salesforce og OpenAI, hvoraf sidstnævnte ellers har Salesforce-konkurrenten Microsoft som medejer.

Dertil blev EinsteinGPT annonceret.

Salesforce annoncerede også integration med Amazon Sagemaker og integration af kundedata i Flow. Og dertil kom en ny maskot til selskabets portefølje af dyremaskotter (og Einstien) – nemlig egernet Flo.

Salesforce tilføjede også offline adgang Salesforce-appen.

Trailblazer DX er altså et event, der ofte byder på en del nyheder – og i år bliver sandsynligvis ikke anderledes.

Trailblazer er et event, der typisk er præget af Salesforces klassiske skovtema, hvor lokalerne er fyldt med træer og store sten, og de ansatte render rundt med rangers-hatte. Det er en fest for de tilstedeværende

Det finder sted i Moscone West-bygningen i indre San Fransisco, og keynote-talen vil blive afholdt onsdag klokken 18:40.

På vej tilbage

Hvis Salesforce skal fortsætte i det spor, som selskabet har gjort i noget tid, vil det i høj grad byde på udmeldinger, der har omdrejningspunkt om AI.

CRM-kæmpen skal i endnu højere grad sætte retningen på det område.

Det kommer efter en tid, hvor meget er gået op og ned for selskabet – og jeg for tech generelt med en lang række fyringer. Det gælder både på konkurrence og fyringer.

I starten af 2023 kom det frem, at Salesforce ville fyre omkring hver 10. ansatte i en massiv sparerunde – hvilket svarer til omkring 7.900 medarbejdere.

Salesforce var langt fra alene, da Microsoft, Apple, Amazon og nærmest alle de amerikanske techselskaber havde store fyringsrunder i den periode. Og flere techgignter indledte også 2024 med fyringsrunder, som dog var af mindre karakter end dem i 2022 og 2023.

Salesforces CEO Mark Benioff meddelte dog i efteråret 2023, at der skulle ansættes 3.300 nye medarbejdere, og selvom selskabet inden disse ansættelser fyrede 700 yderligere, så viser det dog en opadgående kurve.

Noget andet, der er på vej tilbage, er Salesforce-aktien, som efter den toppede i slutningen af 2021 har været på deroute efter skuffede finansielle resultater, men nu nærmer sig samme niveau.

På konkurrencefronten er CRM et hårdt marked, hvor Microsoft især gerne vil have en større del af kagen, men også Oracle gennem NetSuite, Zendesk og en række andre står klar.

Derfor er det vigtigt for Salesforce at have et stærkt økosystem af Trailblazere for at udbrede sin teknologi.

Computerworld er inviteret til San Francisco af Salesforce. Læs mere om Computerworld og rejser her.