Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsoft-topchef Satya Nadella: Vi kan sagtens klare os uden OpenAI

Microsoft vil kunne fortsætte AI-fremmarchen, selv hvis OpenAI ikke var der, lyder det.

AI er den bærende søjle i Microsofts strategi.

Det blev særligt understreget, da Microsoft i starten af sidste år kastede 10 milliarder dollar efter at købe 49 procent af OpenAI for derefter at implementere AI-selskabets teknologi på tværs af Microsoft protefølje.

Der har dog været gnister i forholdet mellem Microsoft og OpenAI.

Da Sam Altman sidste år blev afskediget som CEO for OpenAI i den måske mest omtalte fyring i 2023, for at blive genansat blot får dage senere, gik Satya Nadella ud og sagde, at han ikke vil overraskes på den måde igen.

”En ting, jeg vil være meget, meget klar omkring, er, at vi aldrig igen kommer i en situation, hvor vi bliver overrasket på denne måde, nogensinde,” sagde Satya Nadella i podcasten Pivot and On med Kara Swisher.

Han understregede, at Microsoft vil være meget resolut med, at partnere og kunder ikke bliver udsat for sådanne overraskelser.

Herefter fik Microsoft en observatørrolle i OpenAI’s bestyrelse. Den tjans fik Microsofts Dee Templeton, der har været hos techgiganten i omkring 25 år, og lige nu er hun VP for teknologi-, forskningspartnerskaber og operations.

Dertil annoncerede Microsoft i sidste uge, at selskabet havde åbnet sin egen afdeling med fokus på kunstig intelligens kaldet Microsoft AI med Deepmind-stifter Mustafa Suleyman som chef.

Et citat fra Satya Nadella fra tiden omkring Altmans fyring har nu igen set dagens lys i Windows Central. Og her gør Nadella det klart, at Microsoft godt kan klare sig i AI-kapløbet uden OpenAI.

”Vi var meget sikre på vores egne evner. Vi har alle IP-rettigheder og alle muligheder. Jeg mener, hvis OpenAI forsvandt i morgen, vil jeg ikke have, at nogen af ​​vores kunder skal være bekymrede over det, helt ærligt, fordi vi har alle rettigheder til at fortsætte innovationen, ikke kun til at betjene produkterne."

"Men vi kan selv gøre, hvad vi har gjord i partnerskab, og så har vi folkene, vi har computeren, vi har dataene, vi har alt,” lød det fra Nadella.