Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Salesforce/PR /)

Salesforce-stifter ét år efter storstilet partnerskab: Der er ikke længere brug for OpenAI for at få succes

Salesforce Trailblazer DX, San Francisco: OpenAI har mistet relevans grundet de mange modeller, der er kommet til verden den seneste tid, mener Salesforce-stifter.

Sidste år ved Salesforce-konferencen Traiblazer DX annoncerede Salesforce et storstilet samarbejde med OpenAI.

Sam Altman poppede pludselig frem på en videoforbindelse under åbningstalen, og ambitionerne var høje. Det blev annonceret, at OpenAI’s teknologi skulle integreres i Slack, som ejes af Salesforce, og samtidig blev EinsteinGPT annonceret, som også var bygget på OpenAI’s teknologi.

I år har piben dog fået en anden lyd.

Og OpenAI lader ikke til at være så vigtig længere.

Sådan lyder det i hvert fald fra Parker Harris, der er medstifter af Salesforce og CTO for Slack, i åbningstalen ved året Trailblazer DX.

Han opdeler AI i tre dele.

- Brugergrænseflade.

- Sprogmodeller.

- Data.

Brugergrænsefladen (UI), som er de mange copilots, billedgeneratorer, chatbots og så videre – altså delene brugeren ser og benytter. Her var ChatGPT den første, der for alvor slog igennem inden for generativ AI.

Det næste led er sprogmodellerne (LLM’er), som ligger til grund for UI’erne. Dette kan være GPT-modellerne, Gemini, Llama2 eller andre.

Og her startede OpenAI ligeledes ud med at dominere med GPT-3.5, som ligger til grund for gratisversionen af ChatGPT.

Både inden for UI’er og LLM’er er der dog kommet nye til siden lanceringen af ChatGPT, og derfor er OpenAI ikke lige så vigtige som tidligere, siger Parker Harris.

Han nævner ChatGPT, Gemini, Microsoft Copilot som UI’er.

”Der er et væld af UI’er. Og der er et væld af sprogmodeller,” siger han og fortsætter:

”Det er ikke længere sådan, at hvis man ikke har OpenAI, kan man ikke få succes. Sådan er det ikke længere. Det troede jeg sådan set også selv for et år siden i februar, men det er ikke sandt længere,” siger han.

Mere konkurrence

Der er kommer mere konkurrence til nu hvor aktører som Google og Meta er trådt ind på banen, og Microsoft er også begyndt at have fokus på mindre sprogmodeller som Phi. Så selvom OpenAI slog igennem først, er det ikke ens betydning med, at selskabet kan holde den position.

”Hvad der er sandt er, at nye modeller bliver ved med at dukke op. Modeller bliver mere og mere konkurrencedygtige. En er foran nu, en anden vil føre an senere. Sådan er det. Og så tror jeg, at det er okay, at der er, kommer flere sprogmodeller i denne verden,” siger han.

Han fortsætter ed at fortælle om, at ingen af disse modeller ville eksistere uden data, og her mener han, at Salesforce har de bedste data til forretningskunder og CRM-formål.

”I kan ikke bruge offentlige data til noget. I har brug for enterprise data,” siger han.

Einstein Copilot er bygget ovenpå EinsteinGPT, som dog tildels er baseret på OpenAI's teknologi, men Salesforce copilot kan trække på flere forskellige sprogmodeller end blot GPT'erne afhængig af den givne opgave.

Computerworld er inviteret til USA af Salesforce. Læs mere om Computerworld og rejser her.