Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Andy Highland)

Tradeshifts Christian Lanng sagsøger: Kræver mere end kvart milliard kroner i erstatning for afpresning i sex-sag

Den detroniserede tidligere Tradeshift-topchef Christian Lanng kræver 280 millioner kroner for afpresning og bagvaskelse af den kvinde, som har stævnet ham for seksuelle krænkelser.

Den tidligere topchef for Tradeshift, Christian Lanng, lægger sag an mod den kvinde, som har sagsøgt ham for seksuelle krænkelser i en sag, som i sidste ende førte til hans exit fra fremadstormende Tradeshift.

Christian Lanng forlanger 40 millioner dollar - omkring 280 millioner kroner - i erstatning fra kvinden og hendes advokatfirma, Freedman, Taitelman & Cooley for bagvaskelse og afpresning

Lanng hævder, at ifølge New York Post, at advokaten Bryan Freedman forsøgte at afpresse ham for 10 milloner dollar.

Han forlanger nu erstatning for de konsekvenser, som sagen har haft for ham. Den førte blandt andet ifølge ham til, at bestyrelsen fyrede ham fra topstillingen i Tradeshift, ligesom den har betydet, at han har sværere ved at forfølge nye forretningsmuligheder.

Kvinden i sagen bliver konsekvent omtalt som ‘Jane Doe,’ der er amerikanernes betegnelse for en navnløs kvinde.

Hun har tidligere haft et forhold til Christian Lanng af en speciel seksuel karakter og stævnede ham i december med beskyldninger om voldtægt og seksuelle psykiske og fysiske krænkelser.

Hun fremlagde her også en slags slavekontrakt, som de to havde indgået i 2014. Den indeholdte en række bestemmelser om deres seksuelle ageren og Christian Lanngs bestemmelsesret over hende.

Christian Lanng har fra sagens begyndelse fastholdt, at de havde et frivilligt seksuelt forhold, som varede i fem måneder.

Hun var ansat som hans personlige assistent i selskabet og fortsatte i en periode i selskabet efter, at deres forhold var slut.

De to indgik egentlig forlig på 10 millioner dollar i 2022, men Lanng missede angiveligt at betale en rate, hvorefter kvinden sagsøgte ham.

Du kan få overblik over alle sagens dokumenter i det amerikanske retssystem her. Christian Lanngs såkaldte counterclaim finder du som dokument 37.