Google vil bekrige fattigdom og klima-forandringer

Pengemaskinen Googles filantropiske arm, Google.org, udvider med nye bevillinger sit fokus til også at dække sygdomsbekæmpelse og klimaforandringer. Kritiseres for ikke at give penge nok.

Googles filantropiske arm, Google.org, vil udvide sit fokus fra et strengt energi-mæssigt fokus til også at dække sundheds-problemer, fattigdom og klima-forandringer.

I praksis har Google sat navn på partnere i en række forskellige områder. Hver af partnerne vil modtage 125 millioner kroner fra Google.org til investeringer, ligesom de kan trække på de ansatte i Googles kompetencer, hjælp og arbejdskraft.

Sygdoms-bekæmpelse

De fem projekter tæller blandt andet et, der vil anvende informations-teknologi til at forudsige og forhindre kriser indenfor miljø og sundhed i udsatte områder – dog med særligt fokus på Sydøst-asien og Afrika.

Ifølge Reuters er der dog flere, der kritiserer Google.org-projektet for at være mere et PR-stunt end reel filantropi.

Sandt er det da også, at Googles markedsværdi har rundet gigantiske 1.000 milliarder kroner, og i det billede kan det afsatte beløb virke meget lille.

Reuters skriver, at Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin lovede at bruge en procent af Googles kapital – eller tre millioner aktier – på velgørenhed, da selskabet blev børsnoteret i 2004.

I 2006 konverterede Google imidlertid blot 300.000 aktier til grundlæggelsen af Google.org.

Sigter efter indflydelse

Det mener Google ikke selv er noget problem, og Sheryl Sandberg, chef for Googles globale salg, siger til Reuters, at målet er, at Google.org får lige så meget indflydelse, som Google selv har haft på verden.

De projekter, der nu får penge af Google.org, tæller ”Innovative Support to Emegencies, Diseases and Disaster” (InSTEDD), der vil forsøge at anspore og hjælpe de udsatte områder til at anvende internettet og anden kommunikations-teknologi til eksempelvis at advare andre områder om udbrud af sygdoms-epidemier eller andet.

Hertil kommer Global Health and Security Initiative, der vil fremme sygdoms-overvågning i Mekong-bassinet i Vietnam, Myanmar og Kina, RechargeIT – der beskæftiger sig med bæredygtige biler – samt eSolar, der udvikler en soldrevet generator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere