Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

BiBoB-chef: TDC finansierer Happii ulovligt

Chef for BiBoB Frank Rasmussen hævder, at TDC finansierer konkurrenten Happii uden om telelovgivningen. Det afviser Happiis chef, der dog foretrækker at holde sin finansiering for sig selv.

"TDC finansierer på ulovlig vis mobiltelefoniselskabet Happii uden om telelovgivningen." Det hævder Frank Rasmussen, chef for den konkurrerende telefoniudbyder BiBoB.

"Jeg påstår, at TDC giver markedsføringstilskud ned gennem det delvist TDC-ejede Unotel til Happii. På den måde kommer tilskuddene uden om telelovgivningen og er ulovlige, fordi Happii ikke er service provider," hævder Frank Rasmussen.

Han er på barrikaderne, fordi Happii har taget teten i den stadige krig mellem mobiltelefoni-udbyderne med en minutpris på bare 10 øre.

Udover at begå tilskudsulovligheder mener Frank Rasmussen også, at Happii chikanerer både ham og hans BiBoB-kunder.

Afhængig af tilskud

Frank Rasmussen fortæller gerne om de markedsføringstilskud, som hans netværksleverandør Sonofon giver til BiBoB, og som er afgørende for, at BiBoB kan tilbyde sine kunder en bonus på 25 øre i minuttet, når de bliver ringet op fra "fremmede" mobilnetværk som TDC, Telia eller 3.

Poul Thyregod, direktør for Happii, afviser at løfte sløret for, hvordan han økonomisk er i stand til at tilbyde mobiltelefoni for bare 10 øre i minuttet.

Han afviser også på det bestemteste, at Happii på nogen måde er involveret i ulovligheder.

"Vi bruger de billige minutter som en slags gimmick i stedet for at bruge millioner af kroner på en reklame i fjernsynet," siger Poul Thyregod og tilføjer:

"10 øre per minut er en underskudsforretning, ja. Men hvad værdi har kunden for os på længere sigt – køber den kunde skærme, bærbare eller hvad i sin tid hos os (Happii.dk sælger mere end blot telefoni, red.)? Hvis vi beregner hvor længe, vi kan holde en kunde i vores system, så er det en hyperkompleks beregning, men det kunne jo være, at vi havde lavet en aftale med Unotel eller TDC, der betød, at vores kunder på længere sigt blev meget mere værd," siger han.

Frank kom os i forkøbet

Thyregod fortæller videre, at Happii oprindelig havde tænkt sig at stå for både teknik og kunder selv, men kom under tidspres, da Frank Rasmussen kom Happii i forkøbet med konkurrenten BiBoB.

"Derfor valgte vi at outsource alt det tekniske og lade Unotel køre vores kunder," siger Poul Thyregod, der på "jysk købmandsvis holder sine økonomiske aftaler for sig selv."

"Det er klart, at Frank Rasmussen gerne vil kende økonomien i vores aftaler i detaljer, så han kan bruge de informationer i sin egen markedsføring," siger Poul Thyregod.

Selskabet Happii er ejet af web-butikken ProShop, som Elbodan ejer to tredjedele af, mens direktør Poul Thyregod ejer den sidste tredjedel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere