Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

dotDK gør det danske internet mere demokratisk

Borger-inddragelse er det vigtigste aspekt ved dotDK, vurderer dansk internet-professor, som mener, at nytænkning på det danske internet er tiltrængt.

Med dotDK's overtagelse af det danske internet får Danmark en mere demokratisk tilgang til nettet.

Det vurderer internet-professor Niels Ole Finnemann, efter han har kigget på forskellene mellem den nuværende administrator DK Hostmaster og den fremtidige, dotDK.

"dotDK kan gavne det danske samfund, fordi foreningen i højere grad end DK Hostmaster har tænkt sig at inddrage borgerne i beslutningerne om internettet i Danmark," forklarer Niels Ole Finnemann Computerworld.

Han peger på, at dotDK-organisationen får tre ben at gå på i modsætning til tidligere, hvor der kun var to.

"dotDK skal varetage de kommercielle, offentlige og borgernes interesser. Den sidste gruppe er ny, men ikke desto mindre meget vigtig, når det kommer til sikkerheds- og privacy-spørgsmål samt net-neutralitet, hvor dotDK kan få stor glæde af mange brugergrupper og communities på nettet," lyder det fra Niels Ole Finnemann.

Plusser i karakterbogen

dotDK's formåls-erklæringer får generelt plusser i internet-professorens karakterbog.

"Oprettelsen af domæner kommer formentlig til at ske noget hurtigere end tidligere, selv om det måske ikke er så vigtigt for den menige dansker, hvis han bare skal oprette en enkelt hjemmeside," siger Niels Ole Finnemann.

Sammenholdt med større inddragelse af almindelige danskere gør, at professoren stiller sig tilfreds med dotDK's overtagelse af .dk-domænet.

"Nytænkning på det danske internet skader jo heller ikke. Derudover ser det også ud til, at priserne går lidt nedad. Men man går jo heller ikke til valg på højere skatter," lyder det fra Niels Ole Finnemann med slet skjult hentydning til den udbudsproces, hvor dotDK kæmpede med DK Hostmaster om domæne-administrationen.

dotDK er blandt andet gået til udbudsprocessen med hensigter om at fjerne registreringsafgiften på navneservere på 500 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere