Artikel top billede

Disse 19 firmaer støtter dotDK

19 firmaer bakker op omkring dotDK i kampen om administrationen af det danske internet. Støttelisten tæller flere private virksomheder samt dotDK's eget pr-firma og advokatkontor.

Udfordreren til administration af det danske internet, dotDK, har længe villet holde sine støtter væk fra offentlighedens søgelys, selvom flere af dem blev sikret i sommer.

Hemmelighedskræmmeriet skyldes, at foreningen siden overdragelsen af støtterne til IT- og Telestyrelsen for en måned siden været nervøs for, at den nuværende administrator DIFO/DK Hostmaster, ville manipulere de virksomheder, der bakkede op omkring dotDK til at trække støtteerklæringerne tilbage, så dotDK ville stå uden de påkrævede fire støtteforeninger fra internet-Danmark.

DotDK's talsmand, professor Kim Viborg Andersen fra CBS, sagde for to måneder siden til Computerworld, at foreningen også forventede angreb fra DIFO/DK Hostmaster. Hensigten med angrebene skulle være at så tvivl om støtternes indflydelse på det danske internet-samfund.

"Men det er jo ikke noget DIFO skal afgøre, det er helt op til IT- og Telestyrelsens at vurdere," lød det fra Kim Viborg Andersen i sommer.

Angrebet fra DIFO/DK Hostmasters formand, Mads Bryde Andersen, kom derfor også helt som forventet, da dotDK ikke ville offentliggøre sine støtter.

Listen lækket

DIFO/DK Hostmaster har nu via offentlighedslovens hjemmel om aktindsigt fået fat i de 19 selskaber, der støtter dotDK.

Listen med de 19 selskaber er derefter kommet i hænderne på Comon på trods af, at IT- og Telestyrelsen har nægtet pressen aktindsigt i støtteerklæringerne.

"Jeg kan ikke sige, hvem der har lækket listen, men nu er den jo kommet ud," siger Mads Bryde Andersen til Computerworld, efter DIFO-medlemmerne i sidste uge er blevet orienteret om, hvem dotDK-støtterne tæller.

Han ønsker ikke at kommentere på selve listen.

"Jeg mener, den taler for sig selv," lyder det fra Mads Bryde Andersen.

Indlemmer eget advokatfirma

I modsætning til DIFO-medlemmerne præger de private virksomheder listen.

På listen er der også blevet plads til dotDK-foreningens eget advokatfirma, Accura, og pr-firmaet Text 100, som dotDK har betalt for at køre kampagnekanonerne i stilling.

Derudover figurerer blandt andre det svenske selskab NameISP.com.

De 19 støtter er:

1. Foreningen af Danske Interaktive Medier - FDIM
2. Foreningen af Kommunale IT-chefer - KITA
3. DK Registrar
4. One.com
5. JH.net
6. ID-Com
7. Security6.net
8. NameISP.com
9. Gigahost
10. Foreningen af Danske Domæneregistranter
11. DTO (reklamebureau)
12. Danske Handicaporganisationer
13. Crossroads Copenhagen
14. Fullrate
15. Væksthus Hovedstadsregionen
16. Dansk Rejsebureau Forening
17. Accura Advokataktieselskab
18. Text 100 Denmark
19. Ascio

Undervejs i processen har fagforeningen HK og virksomheden Danish Biometrics trukket sin opbakning til dotDK tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere