Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dotdk-støtter står fast trods vigende opbakning

To foreninger fastholder deres støtte til dotDK på trods af, at flere andre af dotK's støttere er kommet i strid modvind.

"Vi støtter fortsat dotDK," sådan lyder udmeldingerne fra FDIM, Foreningen af Danske InternetMedier, og Kita, Foreningen af Kommunale IT-chefer.

Presset på første-bejleren til de danske domæner, dotDK, ser ellers ud til at stige efter, at flere magtfulde organisationer har afvist at støtte dotDK.

Desuden er foreningerne DK Registrar og forskningskonsortiet Danish Biometrics kommet i strid intern modvind efter, at de har offentliggjort deres støtte til dotDK.

Hos Danish Biometrics har det betydet, at konsortiet har måtte trække sin støtte til dotDK. Men det gør ikke indtryk på hverken Kita eller FDIM.

"Vi støtter dotDK, fordi vi vil gøre vores indflydelse gældende. Vi har ikke skelet til, hvem der ellers støtter dotDK," siger Christian Peytz, der er formand for FDIM

Han mener ikke, at det får nogen betydning for dotDK, at indflydelsesrige organisationer som Dansk Industri, Dansk IT og IT-Branchen afviser at støtte dotDK.

"Det er ikke overraskende, at foreninger, der er medlemmer hos DIFO ikke vil støtte dotDk. Domæne-administrationen er en konkret opgave, som skal løses professionelt, derfor tror jeg ikke, at de nævnte organisationers manglende opbakning får større betydning på længere sigt," siger Christian Peytz.

Fuld tillid til IT- og Telestyrelsen

FDIM underskrev i onsdags en støtteerklæring til dotDK.
Christian Peytz oplyser, at det blev gjort i tillid til, at IT- og Telestyrelsen gjorde sit arbejde ordentligt, da dotDK blev prækvalificeret.

De samme toner lyder fra Kita - Foreningen af Danske IT-Chefer. Foreningens formand Jørgen Kristensen oplyser, at det eneste, der kan få hans opbakning til at vakle er, hvis det viser sig, at IT- og Telestyrelsen begik en fejl, da styrelsen vurderede, at dotDK's løsning var den stærkeste.

"Er der grund til at rejse tvivl om det, må det naturligvis undersøges," siger Jørgen Kristensen.

Ligesom FDIM giver Kita sin støtte til dotDK i håbet om at få mere indflydelse. Jørgen Kristiensen fortæller, at han håber, at foreningen kan erobre en bestyrelsesplads hos dotDK.

"Derfor betyder det intet for os, at der er andre, som springer fra. Vi støtter dotDK, fordi vi vil være med i dialogen. Vi er ikke med på forudsætning af, hvad alle mulige andre mener," siger Jørgen Kristensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere