Artikel top billede

Formand Morten Kjærsgaard fra Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark kan ikke finde konklusionerne i en ny standard-rapport.

OSL efterlyser ekspertviden i standard-rapport

Manglen på vurderinger og konkret ny viden er slående hos videnskabsminister Helge Sanders (V) standard-eksperter, mener Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark.

Formand Morten Kjærsgaard fra Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark (OSL) forstår ikke, hvorfor videnskabsminister Helge Sanders (V) ekspertudvalg har udsendt en status-rapport om brugen af OOXML og ODF i det offentlige Danmark.

"Rapporten er en historisk gennemgang af test og projekter af formaterne, men der er ikke meget ekspert-viden at hente i skrivelsen," siger Morten Kjærsgaard.

"Jeg har stor faglig respekt for folkene bag rapporten, men de virker mere som historikere end som standard-eksperter i denne her sammenhæng," fortsætter han.

Han pointerer, at "Rapport om implementeringen af ODF og OOXML i offentlige myndigheder fra 1. januar 2008" ikke har den store værdi udover at nævne, hvor vanskeligt dokument-området er at tage fat på.

Klar til ny rapport

Morten Kjærsgaard håber derfor, at standardudvalget vil have en ny rapport klar på baggrund af Konkurrencestyrelsens kommende vurdering af konkurrenceforvridende elementer i især OOXML-formatet.

Samtidigt hæfter han sig ved, at der stadig er en masse uafklarede spørgsmål omkring juraen i OOXML-formatet, som aldrig er blevet adresseret nøjagtigt - hverken hos Dansk Standard eller hos standardorganisationen ISO, der ellers gjorde [url=https://www.computerworld.dk/art/48990] OOXML til en ISO-standard for godt en måned siden.

Han fremhæver også, at ekspertudvalget flere gange nævner i rapporten, at ODF og OOXML ikke er interoperable.

"Dette er en politisk forudsætning for at vælge begge standarder, slog Folketinget fast under en forespørgselsdebat. Altså: Forudsætningen for begge formater er endnu ikke til stede," lyder det fra Morten Kjærsgaard.

CBS-professor Kim Viborg Andersen fra standard-udvalget har tidligere fremhævet, at rapporten et et pragmatisk øjebliksbillede af standardsituationen i Danmark og tilråder, at der forskes mere på området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere