Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Nye nederlag til TDC i monopol-sag

TDC har fået to nederlag i gammel monopol-sag og kan givetvis se frem til store millionerstatninger til konkurrenterne.

Danmarks største teleselskab TDC har fået to gevaldige begmænd i december angående en gammel sag om, hvorvidt TDC udnytter sin monopol-status til at skævvride konkurrencen på det danske telemarked.

Første slag kom i starten af december, da Teknologisk Institut i rapporten Undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet, konkluderer, at TDC forskelsbehandler sin egen interne teleafdeling og landets øvrige teleoperatører.

Instituttet peger på, at der er knas med operatørernes viden om infrastruktur, leverance og fejlretning blandt andet på grund af manglende indsigt i TDC interne Columbus-system.

"Der er tale om, at viden i TDC ikke er formaliseret i en grad, så den er let tilgængelig for operatørerne. Operatørerne får med andre ord ikke information automatisk, men kan ved at forespørge få adgang til information, eksempelvis historik data om, hvordan linjer tidligere har været anvendt, fejlrapporter etc.," hedder det i rapportens konklusioner[/url].

Gammel sag til millionbeløb

Det andet slag til TDC kom to uger senere, da Teleklagenævnet underkendte en TDC-anke, der gik på, at telegiganten fra Nørregade ikke havde handlet i strid med ikke-diskriminationsforpligtelsen i teleloven.

Begge sager stammer fra en afgørelse fra IT- og Telestyrelsen tilbage i november 2007, da styrelsen traf afgørelse om, at TDC havde forskelsbehandlet Cybercity-forespørgsler om adgangen til rå kobber.

"De to seneste afgørelser fastslår jo, at der er tale om diskrimination. Nu handler det vel mere om omfanget," forklarer regulatorisk chef hos Cybercity, Nicholai Pfeiffer.

Cybercity har i sagen stævnet TDC for "et stort tocifret millionbeløb" og der vil givetvis komme flere sager fra andre operatører. Blandt andre Telia har tidligere udtrykt ønske om at sagsøge TDC for skævvridningen.

Slår koldt vand i blodet

Hos TDC bliver der slået kold vand i blodet.

"Vi er meget glade for den omfattende rapport, som Teknologisk Institut har udarbejdet. Vi mener nemlig ikke, at rapporten dokumenterer væsentlige forskelle på vilkårene for vores egen interne og andre operatører," siger TDC-chefkonsulent Jens Hauge fra selskabets jura- og reguleringskontor.

Han understreger dog, at Teknologisk Institut drager konklusioner om, at TDC på infrastruktur, leverance og fejlretning skævvrider konkurrencen.

"Men det er der intet faktuelt belæg for. Eksempelvis vil en forsinkelse på indkoblingspunkter betyde det samme for TDC som for konkurrenterne," forsvarer Jens Hauge sig med.

IT- og Telestyrelsen har fået overdraget rapporten. Mens styrelsen gnasker sig gennem de 133 sider, så venter den ligeledes på TDC's udlægning af begivenhedernes gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere