Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

EMC vinder voldsom budkrig om Data Domain

EMC overtager Data Domain efter en voldsom budkrig mod NetApp, der har hævet prisen markant.

Computerworld News Service: Storage-selskabet Data Domain accepterer at lade sig overtage af EMC for 33,5 dollar per aktie. Dermed er den voldsomme budkrig mellem EMC og den anden bejler til Data Domain, NetApp, angiveligt slut.

Data Domain meddeler, at selskabet har underskrevet en uigendrivelig overtagelses-aftale med EMC.

Aftalen annullerer den tidligere annoncerede fusions-aftale med NetApp, der dog modtager et plaster på såret på 305 millioner kroner, som Data Domain betaler for at annullere den hidtidige aftale.

Efterspurgt teknologi

Det var oprindeligt NetApp, der meldte sig som bejler til Data Domain, der udvikler såkaldte data-deduplikerings-produkter.

Data-deduplikering er en arkiverings-teknologi, der sletter bestemte data-kopier, så storage-kapaciteten udnyttes bedre.

NetApp-konkurrenten EMC gik til modangreb med et overbud i begyndelsen af juni.

Data Domains bestyrelse meddeler, at den vurderer, at det er bedst for selskabets aktionærer at accepterer EMC's tilbud. EMC's tilbud udløber formelt 17. juli, men EMC kan vælge at forlænge det, hvis behovet skulle opstå.

NetApps bestyrelsesforman og koncernchef, Dan Warmenhoven, siger, at selskabet alene er fokuseret på at skabe langsigtet værdi for aktionærerne.

"Vi kan derfor ikke retfærddiggøre en dyr og udvandende budkrig, der vil formindske de strategiske og finansielle fordele ved en fusion," Dan Warmenhoven.

Budkrigen mellem de to selskaber understreger den voksende markedsinteresse for de-duplikering, der kan anvendes til at begrænse storage-behov for mange typer data.

Data Domain har været pioner på området.

EMC skal betale 2,1 milliarder dollar - eller 11,3 milliarder kroner - for selskabet, som NetApp oprindeligt bød 1,5 milliarder dollar for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere