Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Firefox udråbt som skrøbeligste program i 2009

Open source-browseren Firefox ligger helt isoleret i toppen på årets liste over programmer med flest rapporterede sårbarheder. På de efterfølgende pladser ligger to it-giganter.

Mozillas Firefox-browser topper listen over programmer med flest rapporterede sårbarheder i det snart forgangne år tæt efterfulgt af diverse applikationer fra Adobe.

Sådan lyder meldingen fra sikkerhedsfirmaet Qualys, som har kigget på rapporterede sårbarheder hos det amerikanske institut for standarder og teknologier database over sårbarheder i forskellige computerprogrammer.

Qualys noterer, at Firefox rapporterede om 102 sårbarheder i 2009 mod 90 i 2008. Adobe tog samtidig andenpladsen fra Microsoft med et spring fra 14 til 45 sårbarheder i år.

Microsoft indtager tredjepladsen med 44 sårbarheder i blandt andet Internet Explorer, Windows Media Player og Microsoft Office, som tilsammen havde 30 bugs.

Det skriver Cnet.

Firefox offentligør alle huller

Listen er ikke nødvendigvis et udtryk for, hvor store sikkerhedshullerne er, eller hvor mange huller, der reelt har været i et program. Tallene er alene et udtryk for, hvor mange rapporteringer om sårbarheder, der har været i et givent program.

Årsagen til, at netop open source-browseren Firefox topper listen over rapporterede sårbarheder, hænger derfor sandsynligvis nøje sammen med, at statussen som open source gør det nødvendigt at rapportere alle huller.

Proprietære software-selskaber som Adobe og Microsoft har derimod ifølge Qualys tekniske direktør Wolfgang Kandek en tendens til ikke at brøle for højt op om sårbarheder, der bliver fundet af selskabernes egne folk.

Den slags sikkerhedshuller bliver lappet i ro og mag, uden at offentligheden får kendskab til dem.

Applikationer frem for operativsystemer

At Adobe er stormet frem på listen forklarer Qualys med, at hackerne er begyndt at fokusere på applikationer frem for styresystemer.

"Operativsystemer er blevet mere stabile og sværere at angribe. Derfor fokuserer hackerne i stedet for på applikationer. Adobe er lige for tiden et omsværmet angrebsmål, og selskabet bliver angrebet 10 gange så ofte som Microsoft."

"Når det er sagt, så er andre yndede mål som Internet Explorer og Firefox langt fra sikre," siger Wolfgang Kandek til Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere