Artikel top billede

Groupcare: Vi kunne være blevet milliardærer

Enten var vi blevet milliardærer eller gået konkurs, siger Groupcares direktør, der har udskiftet Facebook-ambitionerne med en mere jordnær forretningsmodel.

Ambitionerne har ændret sig hos Groupcare.

I dag leverer Groupcare CRM-systemer til det danske foreningsliv, men i starten af årtusindet var virksomheden et lovende dansk online community, som et hav af danske fodboldklubber, foreninger og gamle gymnasieklasser gjorde brug af.

"Jeg kan da godt ærgre mig over, at vi aldrig fandt en stor investor, der troede på os. Så havde vi nok enten været milliardærer eller konkurs i dag," griner Groupcares administrerende direktør, Niels Kaae.

I 2003 fortalte Computerworld, at Groupcare havde 200.000 brugere, og tjenestens enorme popularitet pressede driftomkostningerne i vejret og serverne i knæ.

"Vi var jo en slags Facebook før tiden. Men vi havde slet ikke den finansiering, der er nødvendig for at erobre et community-marked. Det kræver, at du kan investere massivt i server-kapaciteten," siger Niels Kaae.

Han forklarer, at den nye strategi er udtryk for, at Groupcare er slået ind på en mere realistisk bane.

Presset af Sharepoint

I øjeblikket leverer Groupcare ifølge Niels Kaae ydelser til 80 af de 200 største foreninger i Danmark.

"Pludselig kom Sharepoint og en række andre konkurrenter buldrende. På det tidspunkt stod det efterhånden klart, at vi ikke længere kunne leve af udelukkende at være community-leverandører," siger han.

Selvom Groupcare har udviklet sig til at blive CRM-leverandør, så tilbyder virksomheden stadigvæk communities til brugerne.

Men den store forskel på de to forskellige ydelser er ifølge Niels Kaae, at communities er et produkt, der med hans ord er "nice to have", mens Groupcare som CRM-leverandør opfylder nogle mere vitale behov hos kunderne.

"Nu har vi fået fat i kundernes livsnerve," siger Niels Kaae.

En presset likviditet betyder, at det netop har været nødvendigt for aktionærerne at skyde nye millioner ind i virksomheden.

Ifølge Groupcares 2009-regnskab kom virksomheden dog ud af året med et beskedent overskud, der dog var væsentligt mindre end i 2008. Men Groupcare oplevede til gengæld en stigende omsætning i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere