Artikel top billede

YouTube: Flash er stadig bedst til video-afspilning

YouTube ser store muligheder i HTML5, men konstaterer samtidig, at Flash på nuværende tidspunkt er den bedste platform.

Hvert minut bliver der uploadet 24 timers video til YouTube. Videoer, der potentielt kan blive set af millioner af brugere verdenen over. Når det gælder videosites, er der ingen over og ved siden af.

Derfor har Google-ejede YouTube også en kæmpe betydning, når fremtidens teknologi omkring videoafspilning skal afgøres. I længere tid har der været snak om, hvorvidt HTML5 vil overflødiggøre Adobes Flash teknologi.

Nu skriver den tekniske chef for YouTube, John Harding, på selskabets API Blog om YouTubes erfaringer med HTML5 versus flash.

"Vi har i lang tid være meget begejstrede for HTML5-initiativet og dets video-tag, og de fleste af vores videoer kan afspilles i vores HTML5 afspiller," skriver John Harding.

Det betyder dog ikke, at HTML5 er klar til at tage pladsen fra Flash lige foreløbigt.

"Mens HTML5 video-understøttelse giver os mulighed for at bringe det meste indhold og funktioner i YouTube til computere, der ikke har Flash Player, så opfylder det ikke alle vores behov," skriver han og fortsætter.

"I dag er Adobe Flash stadig den bedste platform til YouTubes video-afsplining, og derfor er det også stadig vores primære afspiller."

Browsere skal understøtte standardformat

Det første store problem, som YouTube ser i HTML5-teknologien, er i forhold til browsernes understøttelse af videoformatet H.264.

YouTube har siden 2007 kodet video med et H.264-codec og bruger det både til Flash Player og på mobile enheder som iPhone og Android.

H.264 gør det også nemt at lave HTML5-afspilning, men kun i browsere, der understøtter formatet. Chrome og Safari understøtter det, mens Firefox ikke gør, og Internet Explorer understøtter først formatet med version 9.

"Overvejelser omkring patenter og licenser har afholdt nogle browsere fra at understøtte H.264, hvilket igen har forhindret et krav om, at HTML5 skal understøtte et standard videoformat," skriver John Harding.

YouTube er derfor af den opfattelse, at der er brug for et nyt videoformat, der imødegår problemerne med licenser.

"Derfor er vi meget begejstrede for det nye WebM projekt, som både Google, Mozilla og Opera har forpligtet sig til at støtte," skriver han.

WebM er et gratis og åbent videoformat, som er designet til at give licensfri videokomprimering til brug med HTML5 video. Projektet er sponsoreret af Google.

Derfor er YouTube også allerede begyndt at gøre videoer tilgængelige i WebM-formatet.

HD skal ses i fuldskærm

YouTube har dog også andre bekymringer omkring HTML5. En af dem er afspilning af videoer i fuld skærm, en funktion der ifølge John Harding specielt er vigtig, når det gælder videoer i HD-kvalitet.

"Mens de fleste browsere har fullscreen-mode, så tillader de ikke et javascript at starte det og tillader heller ikke en lille del af skærmen (som en videoafspiller) at fylde hele skærmen," skriver han og fortsætter.

"Hvorimod Flash Player leverer en robust og sikker kontrol for hardware-accelererede fullscreen vinduer."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.