BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Nu skal TDC åbne fibernettet for konkurrenterne

Det står nu klart, at TDC's fibernet skal reguleres. Dermed vil TDC være reguleret på alle faste infrastrukturer.

På samme måde, som der sidste år blev truffet afgørelse om, at TDC er forpligtet til at tilbyde konkurrerende virksomheder adgang til terleselskabets kobber- og kabel TV-net, får TDC nu også pligt til at holde sit fibernet åben for konkurrenter.

I hvert fald har IT- og Telestyrelsen i dag offentliggjort et udkast til en afgørelse, som lægger op til, at TDC's konkurrenter skal have mulighed for at levere bredbånd gennem TDC's fibernet.

Indtil videre har TDC dog af egen vilje tilladt konkurrenter at købe sig ind i infrastrukturen, men for at sikre gennemsigtigheden i TDCs fiberforretning bliver TDC nu underlagt offentlig regulering.

Dermed vil TDC være reguleret på alle faste infrastrukturer.

"Vi er glade for, at TDC har valgt at holde sit nye fibernet åbent, men uagtet det er det nødvendigt at få fibernettet ind i de samme regulatoriske rammer som kobbernettet. Det vil give forudsigelighed og gennemsigtighed for både TDC og selskabets kunder. Reguleringen skal give gode muligheder for, at andre udbydere kan konkurrere på lige vilkår med TDC. Det kan de kun ved at have adgang til de samme net og samme betingelser, som TDC har," siger vicedirektør i IT- og Telestyrelsen Finn Petersen i en pressemeddelelse.

TDC har monopol
I december 2009 opkøbte TDC Dong Energys fibernet for et trecifret millionbeløb. Det fik den gang blandt andet Forbrugerrådet til at sige, at TDC har monopol på bredbånd i Københavnsområdet.

"At samle al infrastruktur på én hånd er undergravende for konkurrencen på langt sigt og et nederlag for telepolitikken. For når presset fra konkurrencen mangler, vil forbrugerne opleve både færre nye tjenester og højere priser," sagde Forbrugerrådets økonom, Martin Salamon, den gang i en pressemeddelelse.

Desuden har flere konkurrenter kritiseret TDC's prispolitik på salg af fiberadgang.

Hele IT- og Telestyrelsens udkast kan læses her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.