Hemmelig selvtægtsgruppe søger hackere

Det er ikke unormalt, at efterretningstjenester og sikkerhedsfirmaer rekrutterer folk på hacker-konferencen Defcon. I år var det dog en hidtil ukendt organisation, der skabte stor opmærksomhed.

På årets Defcon hacker-konference skabte en tilsyneladende ukendt organisation en del furore, da den forsøgte at rekruttere medlemmer blandt konferencens deltagere.

Det skete blandt andet, fordi meget få deltagere kendte til foreningens eksistens, og derfor betvivlede de foreningens oprigtighed.

Men den skulle efter sigende være god nok.

Det viser sig nemlig, at der er tale om en gruppe af frivillige "internetspioner," der for en stor dels vedkommende består af tidligere efterrretningsfolk og it-specialister fra militæret og ordensmagten.

Gruppen, der går under navnet Project Vigilant og angiveligt tæller 600 medlemmer, har til formål at opspore og forhindre cyber-terrorisme og andre forbrydelser af digital karakter.

"Vi gør de ting, som vores regering ikke kan gøre. Det har aldrig været meningen, at vores arbejde skulle være offentligt kendt," fortalte gruppens leder Chet Uber ifølge nyhedsbureauet AFP under en pressekonference på Defcons sidste dag.

Ifølge Chet Uber har gruppen eksisteret i 14 år og består primært af velmenende hackere, der tilbyder sine ydelser til den amerikanske regering på frivillig basis.

I et interview med Forbes har Chet Uber desuden fortalt, at det var ham, der overtalte den tidligere hacker og Project Vigilant-medlem Adrian Lamo til at afsløre over for FBI, at en tidligere militæranalytiker Bradley Manning havde lækket råmaterialet til videoen "Collateral Murder", som wistleblower-sitet Wikileaks offentliggjorde i april.

Privat efterretningstjeneste
Project Vigilant fungerer som en privat efterrretningstjeneste, og ud over den amerikanske regering samarbejder gruppen med flere it-sikkerhedsfirmaer samt en håndfuld internetudbydere, der forsyner gruppen med informationer om deres brugeres internetaktivitet. Efter sigende er gruppen i stand til at overvåge mere end 250 millioner ip-adresser om dagen.

Udover at efterforske digitale spor på internettet, benytter gruppen sig desuden af mere traditionelle efterretningsmetoder så som at skygge folk og mødes med anonyme kilder på hemmelige lokationer.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
SF og Enhedslisten kræver flere penge til politiets cyberenhed: Skal investeres i øget efterforskning af digitale krænkelser
Der skal flere penge til Rigspolitiets Cybercrime Center NC3. Det kræver SF og Enhedslisten, der mener, at der er brug for flere penge til at opklare digitale krænkelser.
Computerworld
Kinesiske OnePlus slipper vild telefon løs: Byder på et snedigt batteri-trick
Mobilproducenten OnePlus nye toptelefon byder på et uset batteri-trick - den lader usædvanlig hurtigt op.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.