Artikel top billede

RIM's Blackberry-problemer fortsætter - nu i Indien

Blackberry-producenten RIM er nu også under pres fra de indiske myndigheder.

Tidligere på ugen kom det frem, at producenten bag BlackBerry-telefonerne, Research In Motion (RIM), har valgt at bøje sig for pres fra Saudi-Arabien og nu vil opstille en server i landet efter trusler om lukning af selskabets tjenester.

Sagen er opstået, fordi data fra BlackBerry-mobilerne bliver sendt krypteret til servere i Nordamerika, og dermed har myndighederne i det enkelte land ikke adgang til de data, som sendes i netværket.

Men knap har RIM fået taget hånd om problemerne i Saudi-Arabien, før et andet land, Indien, står klar med et nyt pres.

Frygter for landets sikkerhed

Indien truer ifølge nyhedsbureauet Reuters med midlertidigt at lukke ned for BlackBerry-telefonerne i landet, hvis selskabet bag ikke ikke tager om de nationale sikkerhedsbekymringer, der er.

Her til morgen skal repræsentanter fra den indiske regering og teleoperatører forsøge at nå til enighed, skriver Reuters.

En repræsentant fra regeringen skal have udtalt, at man vil bede mobiloperatørerne spærre for beskeder og e-mails sendt via BlackBerry-enheder, hvis der ikke findes en løsning.

Baggrunden for det indiske press på RIM er, at man frygter, at den krypterede kommunikation kan misbruges til militante aktiviteter.

Da sagen om BlackBerry-telefonerne i Saudi-Arabien begyndte for nogle uger siden, afviste RIM i første omgang at føje kravene om at give adgang til BlackBerry-telefonernes krypterede data, der bliver sendt til servere i Nordamerika.

Senere valgte man altså alligevel at indgå en aftale med oliestaten.

Til trods for at sagen har præget business- og it-medierne hen over sommeren, er der ingen information at finde om de aktuelle begivenheder på BlackBerry-selskabets hjemmeside.

Flere køber BlackBerry

I analysehusets IDC's seneste tal for mobilmarkedets udvikling i første kvartal var det specielt BlackBerry-telefonerne, der klarede sig godt.

Nokia er fortsat førende på verdensmarkedet og solgte 108 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Samsung sidder på andenpladsen med 64 millioner solgte mobiltelefoner efterfulgt af LG Electronics, der solgte 27 millioner, samt RIM og Sony Ericsson, der solgte henholdsvis 10,6 og 10,5 millioner mobiltelefoner.

RIM kom ifølge IDC med i top fem for første gang og erstatter således Motorola, som solgte 8,5 millioner enheder.

IBC påpeger, at RIM er den eneste af de fem største mobilproducenter, der udelukkende sælger smartphones, hvilket gør, at denne virksomhed har den højeste gennemsnitlige salgspris blandt disse leverandører.

I første kvartal var virksomhedens mobiler BlackBerry Curve 8520 og Bold 9700 populære i mange lande.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere