Artikel top billede

IDC: Eksplosiv vækst i mobilmarkedet

Især BlackBerry har i år oplevet et godt første kvartal og er nu for første gang med i top fem.

Computerworld News Service: Det globale marked for mobiltelefoner oplevede en eksplosiv vækst i første kvartal med næsten 22 procent i forhold til samme periode sidste år, da markedet havde det betydeligt dårligere midt i recessionen.

Analytikere fra IDC tilskriver væksten til det øgede antal smartphones, som producenterne sender ud til forhandlerne samt bedringen i den globale økonomi. Især Research in Motion springer i øjnene og er nu for første gang med i top fem over producenter med flest solgte mobilenheder.

Samlet set leverede producenterne 295 millioner mobiltelefoner af alle typer i første kvartal i år sammenlignet med 242 millioner i første kvartal 2009, oplyser IDC.

En sådan tocifret vækst "er bestemt godt nyt for branchen," siger analytiker hos IDC Ramon Llamas i en pressemeddelelse. "Leverandørerne har i år ikke lagt skjul på deres hensigter, og nogle har endda lanceret nye produkter i første kvartal."

Væksten forventes at fortsætte igennem 2010, dog ikke på samme niveau som i første kvartal. IDC bemærker, at leverancerne i første kvartal i 2009 var faldet med 17 procent i forhold til samme periode året før, hvilket gør første kvartal sidste år til et af de værste kvartaler i mobilbranchen nogensinde.

IDC vurderer, at leverancerne af mobiltelefoner samlet set vil vokse med 11 procent i 2010.

Sms-glade teenagere

Nokia er fortsat førende på verdensmarkedet og solgte 108 millioner mobiltelefoner i første kvartal. Samsung sidder på andenpladsen med 64 millioner solgte mobiltelefoner efterfulgt af LG Electronics, der solgte 27 millioner, samt RIM og Sony Ericsson, der solgte henholdsvis 10,6 og 10,5 millioner mobiltelefoner.

RIM kom ifølge IDC med i top fem for første gang og erstatter således Motorola, som solgte 8,5 millioner enheder.

Motorola har stødt mistet markedsandele siden 2004, da markedet begyndte at skifte fra enklere enheder til mere avancerede telefoner og smartphones, bemærker IDC. Selvom Motorola nu sælger Android-baserede smartphones, så har RIM og Apple vundet større fodfæste ved at have solgte sådanne enheder i længere tid.

IBC påpeger, at RIM er den eneste af de fem største mobilproducenter, der udelukkende sælger smartphones, hvilket gør, at denne virksomhed har den højeste gennemsnitlige salgspris blandt disse leverandører. I første kvartal var virksomhedens mobiler BlackBerry Curve 8520 og Bold 9700 populære i mange lande.

RIM har tilsyneladende også succes blandt unge forbrugere for første gang, påpeger IDC.

"Et stærkt salg til forbrugere, særligt blandt sms-glade teenagere, har også givet næring til efterspørgslen af BlackBerry-mobiler," siger IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere:
Video: Om BlackBerry, Palm, Acer og iPad

BlackBerry får stemmeopkald over Wi-Fi

Her er mobiltyperne, der driver dig til vanvid Karakteristik af blandt andre Blackberry-brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere